Mette får VM-kamp

For første gang har en norsk kvinne sjansen til å ta en VM-tittel i kickboksing. 7. mars skal Mette Solli bevise at hun er best i verden.

- Det begynner å gå opp for meg nå hvor stort dette er. Jeg har ikke helt skjønt det, men gleder meg

veldig, sier Mette Solli til Dagbladet.

Hun tok bronse i både EM og VM i fjor, hun har tre World Cup-seire og er regjerende Nordisk Mester. Men nå står det om VM-tittelen. Søndag 7. mars skal Solli i ringen mot franske Roxane Laszak i matchen som arrangeres av det største kickboksingforbundet i verden, WAKO.

Fullkontakt

Kampen går i Oslo. For i motsetning til boksing er det lovlig med profesjonell kickboksing i Norge.

- Det blir veldig spennende. Jeg så såvidt Laszak i VM, men kan ikke mye om henne. Det viktigste er at jeg fokuserer på meg selv og det jeg er god på, sier 29-åringen.

Mette Solli konkurrer i fullkontakt, det vil si at utøverne sparker og slår motstanderen med full styrke. De får poeng for treff på visse punkter; hele hodet, brystet, sidene av magen og selve magen.

- Jeg prøver å være komplett. En god kickbokser må ha teknikk, styrke og være god taktisk. Jeg trener på alle deler. Målet er å komme inn i ringen og være trygg på at jeg behersker alt, sier Solli.

Liten, men tøff

165 centimeter over bakken med lyse fletter ser ikke Mette Solli veldig skummel ut. Men det er før hun går inn i ringen. Der er hun tøffere enn de fleste. I Norge sparrer hun med menn for å få tøff nok motstand, og neste uke reiser hun på treningsleir til Russland.

- Det er vanskelig å få bra nok sparring her i Norge. Men Russland har flere utøvere i VM, og vi håper dette gir bra trening før VM-kampen, sier trener Daimi Akin til Dagbladet.

- Mette har et fantastisk talent og er ekstremt fokusert på å prestere. Derfor har jeg stor tro på henne, sier treneren.Les mer om Mette Solli i Dagbladet mandag

<B>SLÅR MENN:</B> Kickbokseren Mette Solli sparrer med menn for å bli bedre. 7. mars bokser hun om VM-tittel - som første norske kvinne.