Mette og BSK tar ny sats

OSLO/KRISTIANSAND (Dagbladet): Bækkelagets håndballstjerner er forsvunnet. De fleste har trukket sørover i Europa. Tilbake er Mette Ruud Johansen, som er oppvokst i klubben. - Jeg har kjempelyst til å brette opp armene for klubben, sier Mette til Dagbladet.

Denne helga koser 23-åringen seg på Quart-festivalen i Kristiansand. Hun har ingen billetter til konserter, men skal nyte fridagene i musikkmiljøet. Ei uke før Norway Cup (starter søndag 25. juli) er treningsalvoret i gang for Mette og resten av BSK-talentene.

Mistet et lag

Et helt lag forsvant ved sesongslutt. Austra Fredrikas, Sorina Teodorovic, Lene Tønnesen, Siv Heim Sæbøe, Hanne Halén, Lise Larsen og Hilde Kvifte forlot klubben. I tillegg mistet BSK Cecilie Leganger rett før sesongstart. Mette var utlånt til Gjøvik/Vardal, og er nå den eneste stjernen igjen i stallen. I tillegg fortsetter rutinerte Sahra Hausmann.

- Det er godt å være tilbake i klubben igjen, sier Mette, som startet opp i BSK allerede som ni-åring. - Det ser glimrende ut med de nye trenerne og den nye lederen for Elitestyret.

- Det gror godt i BSK og vi har mange unge talenter i klubben, men vi trenger et par rutinerte spillere, sier Mette.

Og det er her gamletreneren og Norway Cup-generalen Frode Kyvåg kommer inn. I tre år har han holdt kjeft om A-laget han ledet fram til seriemester, cupmester og vinnere av europacupen.

- Jeg vil forsøke å bygge opp en ny sponsorfamilie for A-laget, sier Frode Kyvåg til Dagbladet, mens han skuer utover det flotte grønne graset på Ekebergsletta i Oslo.

Bevisste jenter

- Samtidig må vi bygge opp et lag med en helt annen profil. - Vi må ha bevisste jenter som mener noe om miljøet sitt, om rasisme og rusmisbruk, sier Frode med ærlig engasjement.

Han er veldig opptatt av at han bare er en medhjelper med hjertet plantet langt inne i klubben, ikke at han skal overta hovedansvaret for A-laget.

- For det klarer flotte trenerduoen Jan Wangen og Kristjan Halldorsson, sier Frode. - I tillegg har vi fått en leder av Elitestyret (Odd Solli) med hjerte for klubben.

Mette Ruud Johansen er veldig glad for at Frode Kyvåg er på banen igjen.

- Han er en viktig medspiller, og med et ekte hjerte for klubben, sier Mette og støtter helhjertet opp om de tankene Frode har.

- Sunne holdninger må man ha for å prestere, sier Mette. - Dette burde vært gjort for noen år siden.

Leder av Elitestyret Odd Solli er glad for at Mette er tilbake i klubben, og at Frode engasjerer seg for A-laget igjen.

Frykter ikke Frode

- Vi har skutt gullfuglen med de trenerne vi har fått, og håper vi klarer å skaffe et par rutinerte spillere, sier Solli til Dagbladet.

Han tok over jobben 31. mai, og ei tom klubbkasse.

- Derfor er jeg glad for at Frode bidrar, han er en kapasitet på godt og vondt, sier Odd Solli. - Jeg frykter ikke Frode på noen måte.

Alle tre aktørene er helt enige om at Bækkelaget må overleve kommende sesong i Eliteserien.

- Det er helt avgjørende - vi har ikke råd til å rykke ned, sier Kyvåg. - For vi har profilene og talentene i klubben, og jeg er overbevist om at vi kan være et topplag i Norge og Europa om tre-fire år.

Han er opptatt av at jentene skal prestere for å gjøre seg fortjent til lønna, og tror BSK har en gyllen mulighet til å bli den første klubben i Norge som kjører ei moderasjonslinje.

Tilbake i toppen

- Jeg håper å skaffe penger til A-laget i løpet av sommeren, sier Frode Kyvåg til Dagbladet. - For vi trenger et par forsterninger før sesongstart.

Mette er helt enig i at klubben har talentene, og har tro på Bækkelagets langsiktige linje.

- Jeg har absolutt tro på at det lykkes å skape et topplag i Bækkelaget igjen, sier Mette Ruud Johansen til Dagbladet.

KOSER SEG PÅ FESTIVAL: Mette Ruud Johansen har tatt seg noen feriedager på Quart-festivalen i Kristiansand før alvoret begynner i Bækkelaget om 14 dager. - Det er godt å være tilbake i klubben igjen, sier Mette til Dagbladet.