Mette Solli ble verdensmester

- Tok tittelen jeg manglet, sier kickbokseren.

Mette Solli vant VM-tittelen i 56-kilosklassen i kickboksing. I finalen slo hun regjerende mester Zsuzsa Szuknaifra Ungarn med 2-1.

- Utrolig deilig med denne seieren. Dette var den eneste tittelen jeg manglet. Jeg har både EM-titler og VM-titler som profesjonell fra før, sïer Molde-jenta til NTB.

Hun representerer Fighter Kickboksingklubb i Oslo og har drevet med kickboksing i ni år. Hun fant sin idrett litt tilfeldig etter å ha drevet med håndball og turn i sin ungdom.

- Det føles veldig riktig for meg å drive med kickboksing. Jeg har gått opp en vektklasse, og så klarte jeg å slå VM-vinneren i den nye klassen. Helt topp, sier en storfornøyd Solli.

2-1 i en VM-finale betyr at to av dommerne holdt Solli som vinner og den tredje at Szuknai var best. Derfor virket finalen å være ganske jevn.

Norge har så langt tatt en gull, to sølv og en bronse i VM. Birgit Reitan Øksnes skal ut i finalen senere søndag.

(NTB)

SLO TIL: Mette Solli ble i dag verdensmester i 56-kilosklassen i kickboksing. Arkivfoto: BJØRN SIGURDSØN/SCANPIX
SLO TIL: Mette Solli ble i dag verdensmester i 56-kilosklassen i kickboksing. Arkivfoto: BJØRN SIGURDSØN/SCANPIX Vis mer
GLAD: - Jeg har gått opp en vektklasse, og så klarte jeg å slå VM-vinneren i den nye klassen. Helt topp, jubler Mette Solli etter dagens VM-seier i kickboksing.