Mexico til Copa-finale

Hele Mexico jubler etter at landslaget er klar for finalen i Copa America etter 2-1 mot Uruguay. Fire mann ble utvist i semifinalen i natt.

Uruguay har vunnet Copa 14 ganger, men kom til kort mot meksikanerne som tidligere i turneringen har slått ut Brasil.

Mexico har ikke vært i finalen på åtte år, og har to finaletap fra før. Om finalemotstander blir Honduras eller Colombia avgjøres natt til i morgen.

Jared Borgetti (27) sendte de grønne i ledelsen da han smalt ballen i nettaket etter en fin soloprestasjon før kvarteret var gått. Uruguay utliknet med et frispark etter en drøy halvtime, men ble svekket kraftig etter utvisningen av Carlos Morales før hvilen.

Mexico presset konstant etter pause og fikk sitt fortjente vinnermål da Alberto Garcia Aspe dundret inn et straffespark etter 65 minutter.

Resten av kampen ble amper og tre minutter før full tid ble matchvinner Aspe utvist. Han fikk seinere følge i garderoben av Mexicos Manuel Vidrio and Uruguays Richard Morales.

Nå må Mexico spille i finalen uten to av sine antatt beste spillere. Likevel var gleden like stor.

- De er viktige spillere, men jeg har folk som forhåpentlig vil vise meg at de fortjener en plass på laget, sier Mexico-trener Javier Aguirre til AP.

UTVIST:</B> Mexicos Ramon Morales sparker ballen rett foran Urguays Richard Morales - som seinere ble utvist.