Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

MFK-debutant senket Ham-Kam

Moldes Diouf fikk to i Eliteserie-debuten.

(Dagbladet.no) Ham-Kam - Molde 1-2

Ham-Kam startet kveldens oppgjør på sedvanlig vis, med høyt trykk og blodig ballvinner-instinkt. Og det skulle ikke gå mer enn 16 minutter før en av Eliteseriens store profiler skulle tegne seg på scoringslista. Oluwasegun Abiodun storspilte seg til en åtter sist, i 0-3-matchen mot RBK.

Abiodun markerte seg tidlig

Nigerianeren har ikke scoret så langt i årets serie, men i kveld markerte han seg tidlig. Og det var nevnte Abiodun som dundret ballen i nettaket etter et lekkert innlegg fra makker Kienast. Fullt fortjent, for det var hedmarkingene som sto for det meste av moroa den første halvtimen.

Pate Pape kveldens navn

Men for de 6122 frammøtte var det et annet navn som skulle bli sentralt. 20-årige Pape Pate Diouf fra Senegal har akkurat fått innvilget midlertidig arbeidstillatelse, og debuterte i Eliteserien i kveld. Han har bøttet inn mål for Moldes andrelag denne sesongen og fikk endelig sjansen i den øverste divisjonen.

Snudde matchen

Og det skulle ikke ta mer enn 30 minutter før Diouf fikk orden på debutantpulsen. Så lang tid tok det før Petter Rudi forsto at han godt kunne spille til en kjapp senegaleser. For Diouf tok godt vare på muligheten, og rullet ballen rolig forbi Rønningen.

DRØMMEDEBUT: Pape Pate Diouf scoret to, og var kveldens store navn på Briskeby. Foto: Scanpix
DRØMMEDEBUT: Pape Pate Diouf scoret to, og var kveldens store navn på Briskeby. Foto: Scanpix Vis mer

Samme mann var fra scoringen stadig en trussel mot trauste hedmarkinger. Diouf imponerte med gode nedtak og driblingsvillighet, og etter 74 minutter viste Diouf igjen mesterklasse. Da slapp Toni Kallio ned til dødlinja og fikk lagt lavt inn til Diouf. Nyinnkjøpet bredsidet på hel volley, og Ivar Rønningen var i realiteten sjanseløs. 1-2, og debutanten hadde snudd matchen.

Moldes trener, den frittalende Arild Stavrum hadde ikke sett så mye av kveldens debutant, men var storfornøyd med å ha hentet opp 20-åringen fra andrelaget.

- Du kan egentlig ikke ønske at en debut skal gå bedre enn det den gjør i dag. Å score to mål og være så bra som han er – det er fantastisk, sa Stavrum til TV 2 etter matchen.

- Før kampen trodde jeg at han ville levere enten en ok eller en fantastisk kamp. Vi har fått tak i en utrolig god spiss, sa Stavrum til NTB.

MFKs andre borteseier

Og derfra og ut hadde Molde stort sett god kontroll på hedmarkingene. De siste fem minuttene kjørte Ham-Kam hardt oppover, men klarte ikke å sette læret bak Jan Kjell Larsen i Moldes mål. Dermed kunne romsdølingene notere seg sin andre borteseier i år.

Men viktigere er kanskje juvelen de har funnet på topp.

SENKET HAM-KAM: Pape Pate Diouf scoret to i debuten, og sørget nærmest egenhendig for at poengene gikk vestover.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling