MFK lei av vinterpausen

- Skandaløst lang, sier Stavrum.

(Dagbladet.no:) Molde hadde en veldig to-delt sesong i fjor. I serien slet blåtrøyene, og de måtte ut i kvalik mot Moss - som endte med at de beholdt plassen i Tippeligaen.

Cupen endte med fest, cupfinale og NM-gull.

Molde gjør gjerne det samme igjen. Vinner cupgull, altså. For en kamp mot nedrykk er ikke trener Arild Stavrum særlig lysten på.

- Jeg er ganske avslappet og rolig. Vi ligger godt an, og de spillerne som har slitt med skader i vinter er nå på vei tilbake, sier Stavrum til Dagbladet.no.

Hard fysisk trening

Den tidligere storscoreren var en del av de tre S-ene (Stavrum, Ole Gunnar Solskjær og Ole Bjørn Sundgot), som herjet på Molde Stadion på midten av 90-tallet.

Dette er hans debutsesong som trener i Tippeligaen, men etter en lang karriere som spiller mener han å vite hva som skal til.

I vinter har han derfor kjørt Molde-spillerne hardt på treningsfeltet.

VIL KOMME I GANG: Molde-trener Arild Stavrum er lei av ventetida. Foto: PER TORMOD NILSEN
VIL KOMME I GANG: Molde-trener Arild Stavrum er lei av ventetida. Foto: PER TORMOD NILSEN Vis mer

- Jeg har lagt veldig mye vekt på det fysiske tidligere i vinter. Nå jobber jeg mest med det tekniske og det taktiske. Nå skal vi få folk i form og få laget til å sitte.

- For lang vinter

Det er 16 dager til serien braker løs. Trenere, spillere og supportere landet rundt tripper etter å høre fløytesignalet som blåser moroa i gang.

Stavrum synes ventetida har vært for lang.

- Vinteren er for lang i Norge. Vi har en skandaløst lang oppkjøring, sier han.

Noen klubber har gjennom gode plasseringer i Tippeligaen spilt Royal League i vinter. Molde er ikke blant dem, og har måttet nøye seg med treninger på kunstgress og uviktige kamper.

- Det beste hadde nesten vært om alle klubbene ble enige om å starte oppkjøringen én måned før seriestart, sier Stavrum på spøk.

Han hadde gjerne sett at sesongen var utvidet i begge ender, hvis baneforholdene landet rundt hadde tillatt det.

Kjøper ikke hva som helst

MFK har rundt ti millioner kroner å bruke på en eller flere nye spillere. Men pengene brenner ikke hull i lomma på Stavrum.

- Vi har mange bra spillere her, men samtidig er vi hele tida på jakt etter nye spillere. Men det er ikke så lett å finne de gode spillerne. Alle klubber i Norge har kjøpt spillere som ikke er gode nok. Det har ikke jeg lyst til å gjøre.

Derfor er han opptatt av å gjøre et grundig forarbeid før han gir fra seg pengene han og klubbledelsen disponerer.

Taus om utenlandsk spiller

Ifølge supportergruppa Tornekrattet er klubben nær ved å signere en spiller som har EM-erfaring med landslaget sitt.

Stavrum er imidlertid svært hemmelighetsfull. Han vil ikke fortelle Dagbladet.no hvilket land spilleren er fra, hvor på banen han spiller eller om et kjøp er nært forestående.

- Jeg har lyst til å være åpen, men vi kan ikke si noe. Da kan fort andre klubber fatte interesse, vet du, sier den ferske Tippeliga-treneren.

Debatt

Hvordan tror du det går med Molde denne sesongen?