MGM - Er dette Norges nye supertrio?

Martin Ødegaard, Ghayas Zahid, Mats Møller Dæhli.

MGM: Kanskje får vi se disse tre sammen i angrepet for A-landslaget en dag også: Vålerengas Ghayaz Zahid, Real Madrids Martin Ødegaard og Freiburgs Mats Møller Dæhli. Video: Mads Gudim Burheim Vis mer Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Nei, nå skal vi ikke kaste oss inn i noen hype igjen, men etter onsdagens forestilling på Ullevaal må det være lov å søke etter noe optimisme rundt norsk landslagsfotball.

Og kanskje var det noe sånt å finne i noen øyeblikk fra U21-landslagets samling i Wien denne uka, der spesielt en offensiv midtbanetrio med Martin Ødegaard, Ghayaz Zahid og Mats Møller Dæhli framsto som etterlengtet spennende.

Trener Leif Gunnar Smerud drillet de tre (Ødegaard i midten med Zahid til venstre og Møller Dæhli til høyre) bak en eller to spisser og med en eller to defensive midtbanespillere som ankere i flere øvelser i løpet av økta. Og det så lovende ut.

Og kanskje noe vi får se i kamp framover?

- Ja. Det er ikke utenkelig, sier Smerud til Dagbladet.

- Så må man finne en balanse i et lag, og de skal forholde seg til hverandre både offensivt og defensivt. Men de jobber knallhardt alle tre, de er smarte alle tre, og det går å spille med dem sammen, fastslår U21-landslagssjefen.

Må jobbe hardt

Det er i det minste tre kvikke ballspillere med åpenbare kvaliteter vi snakker om her, og det ville vel vært i nærheten av en drøm om det kunne lykkes med en slik konstellasjon også på det øverste nivået. Mats Møller Dæhli er ikke fremmed for tanken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer