Måns Zelmerlöw i Vasaloppet

MGP-stjerna brukte lue med logo i tv-intervju. Endte med bot på 50 000

- Kunne ikke skjedd i Norge. 

LUETRØBBEL: Måns Zelmerlöw, her med Team Tynell-lue i en annen farge enn under SVT-intervjuet, fullførte Vasaloppet men har skaffet SVT en ekstrakostnad på 50 000 for logobruken.
Foto Ulf Palm / TT / NTB Scanpix
LUETRØBBEL: Måns Zelmerlöw, her med Team Tynell-lue i en annen farge enn under SVT-intervjuet, fullførte Vasaloppet men har skaffet SVT en ekstrakostnad på 50 000 for logobruken. Foto Ulf Palm / TT / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Melodi Grand Prix-helten og det svenske nasjonalikonet Måns Zelmerlöv har skapt uventede problemer for den svenske rikskringkasteren SVT.

I en reportasje i forkant av Vasaloppet i fjor, intervjuet de Zelmerlöw som da var midt i oppladningen til det ni mil lange langrennsløpet.

Problemet?

Logoene på Zelmerlöws lue og jakke.

Måns kastet seg nemlig med i Vasaloppet under Team Tynells kyndige veiledning. Team Tynell ledes av den tredobbelte Vasalopps-vinneren Daniel Tynell, og har blant annet norske Laila Kveli i den profesjonelle langløpsstallen.

Dyr luebruk

Men Team Tynell har også sponsorer som holder hjulene i gang. Zelmerlöw sportet lua med Villa Långbers på, i tillegg til en jakke av merket Salomon.

Det koster SVT 50 000 svenske kroner, har Granskningsnemden for Radio og TV i Sverige bestemt, skriver Expressen.

- Gjennom eksponeringen ble varemerkene vist fram på en måte som ikke ble oppveid av en tilstrekkelig informasjons- eller underholdningsverdi. Innslaget strider derfor mot bestemmelsene i kapittel fem i radio- og tv-loven, skriver nemda i sin begrunnelse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer