Mühlegg gir tilbake medaljer

Langrennsløperen Johann Mühlegg sier til tysk TV at han vil returnere OL-medaljene og trolig legger opp.

Han kom med uttalelsene under TV-showet «Sportsschau Live» på kanalen ARD i ettermiddag.

- Jeg gir medaljene tilbake frivillig hvis jeg blir bedt om det, sa den dopingdømte langrennsløperen uten å vise tegn til anger.

- Men jeg ser ikke på det som å innrømme skyld, la han raskt til.

- Jeg føler dommen har ydmyket meg, min familie og mine venner. Jeg ville heller gitt medaljene til et veldedig formål, sa Mühlegg.

Dopingstraffen hans går ut 21. februar 2004, men slik det ser ut nå kommer tysk-spanieren aldri tilbake i langrenssporet.

- Personlig er jeg helt knekt. Jeg har verken energi eller motivasjon til å konkurrere på toppnivå igjen. Men det kan jo selvsagt forandre seg, advarte 33-åringen før han la til at det kanskje er på tide å leve et annet liv.

Bokplaner har han også. Mellom to permer ønsker han å utdype hvorfor han mener rettsavgjørelsen er gal og OL-medaljene egentlig hans.

- Jeg har overhodet ingen dårlig samvittighet fordi jeg vet jeg aldri dopet meg, påsto Mühlegg.

Voldgiftsretten CAS i Lausanne fradømte ham tidligere denne uken alle OL-medaljer, og gullene på jaktstarten tilfalt Frode Estil og Thomas Alsgaard. I tillegg fikk Kristen Skjeldal bronsemedalje på 30-kilometeren.

CAS-dommen kan i prinsippet ikke ankes, men hvis Mühleggs advokater skulle finne saksbehandlingsfeil kan saken i så fall behandles øverst i det sivile rettsapparatet i Sveits.

- Det finnes ikke saksbehandlingsfeil, og det er helt utelukket at saken blir gjenopptatt, sa Norges Idrettsforbunds advokat Geir Woxholth til NTB i går.

Woxholth førte saken i CAS for Norges Idrettsforbund og Olympiske Komité (NIF). CAS ba torsdag Den internasjonale olympiske komité (IOK) om å sluttbehandle saken inne 14. mars.

Slik det ligger an nå vil Mühlegg-saken bli tatt opp IOKs styre 28.-29. februar.

(NTB)