- Mühlegg har dårlig samvittighet

Langrennstrener Pål Gunnar Mikkelsplass tolker Johann Mühleggs utspill som om spansk-tyskeren vil kaste dopingmistanke over Norge og andre nasjoner.

Mühlegg truer med kaos

Den doptatte 31-åringen sier til VG i dag at han sitter på opplysninger som ikke har kommet ut, uten å gå i detalj om hva han hevder han vet.

HLF>- Jeg kan skape kaos i langrennssporten, dersom jeg forteller alt jeg vet. Men jeg vil ikke gjøre det, sier Mühlegg til avisa.

Trener Pål Gunnar Mikkelsplass vet ikke helt hva han skal si til Mühleggs utspill, men er klar på at den doptatte skiløperen ikke er troverdig.

Bryr seg ikke

- Vi bryr oss ikke om hva han sier. Han har sikkert dårlig samvittighet, derfor sier han dette, sier Mikkelsplass til Dagbladet.no.

- Det kan virke som om han kaster dopmistanke over andre langrennsløpere?

- Ja, det kan tolkes sånn ut i fra det han sier. Jeg synes det er vanskelig å kommentere, det er ingen som vet hva han egentlig har sagt, sier Mikkelsplass.

Langrennstreneren våknet også opp i dag til avslaget fra IOC-president Jaques Rogge, som sier nei til å frata Mühlegg og andre juksemakere gullene de tok før de ble dopingavslørt i Salt Lake.

Ikke overrasket over IOC

Hvis avslaget blir stående får verken Thomas Alsgaard eller Frode Estil gullene på jaktstarten.

- Det har alltid vært vanskelig i saker hvor det må bevises at folk har vært dopet tidligere i mesterskap. Jeg er ikke veldig overrasket, sier Mikkelsplass.

(Dagbladet.no)

MISTANKE: Landslagstrener Pål Gunnar Mikkelsplass synes det virker som om Johann Mühlegg prøver å sverte norske langrennsløpere.