Mühlegg i full trening

Dopingdømte Johann Mühlegg ga i går livstegn fra seg på hjemmesida si for første gang siden 14. februar. - Jeg og teamet mitt har startet forberedelsene til den nye sesongen med intensiv testing av nytt utstyr på sommerleir i Australia, melder han.

Med Mühleggs tidligere smører Ola Berget som kilde skrev Dagbladet 21. juni at Johann Mühlegg trener for fullt hjemme i de bayerske alpene. Men i går offentliggjorde han det altså sjøl på hjemmesida, som ikke har vært oppdatert siden han vant jaktstartgullet i Soldier Hollow 14. februar. Ni dager seinere gikk han først i mål på femmila også. Det gullet ble han fratatt etter dopingavsløringen, men Mühlegg har så visst ikke gitt opp:

- Fra Idrettens voldgiftsrett venter jeg i begynnelsen av desember en positiv beslutning som anerkjenner den tredje gullmedaljen og tilbakeviser beskyldningene som er rettet mot meg.

Skriver han på hjemmesida si.

- Skamløst

Odd-Bjørn Hjelmeset begynner å le når han hører Mühleggs offensive melding.

- He-he. Det er jo helt skamløst, men det overrasker meg ikke. Han har ingenting i hjertet sitt. Når han først er tatt i doping, da spiller det ingen rolle lenger. Han tenker bare på seg sjøl, og bryr seg ikke om sin egen samvittighet. Jeg tviler faktisk på at han har noen samvittighet.

Hjelmeset begriper ikke hvilke mennesker som inngår i Mühleggs nye team. Han nekter å tro at det er etablerte navn fra langrennsmiljøet.

- Det må være han sjøl, et par andre og den heksa han bruker. Han må ha sendt de andre innom henne for å få dem med seg. Sjøl er han jo gal.

- Kald skulder

- Skamløst, men det var vel ikke annet å vente fra den fronten, sier de norske langrennsguttas sjeftrener, Carl Henning Gran.

Han har ikke den ringeste idé om hvilke mennesker Mühlegg kan ha knyttet til seg for videre satsing. Og han nekter å tro at Idrettens voldgiftrett etterkommer Mühleggs krav.

- Jeg har ikke tro på at han kommer tilbake, og om han kommer, så kan han ikke bli møtt med annet enn en kald skulder, sier Gran.

Hjelmeset er enig med sjefen:

- Jeg tror det blir vanskelig for både Mühlegg og finnene å se oss andre inn i øynene.

GIR SEG IKKE: Johann Mühlegg trener for fullt igjen, og i desember er han overbevist om at Idrettens voldgiftsrett vil gi ham tilbake gullet fra femmila i Sydney-OL.