Mühlegg på startstreken igjen

Johann Mühlegg er utestengt i to år, men håper å være tilbake i sporet igjen allerede om noen uker.

Spanieren ble fratatt gullmedaljen sin på fem mila i OL etter at han hadde testet positivt på darbepoetin, men han har appellert saken til idrettens voldgiftsdomstol (CAS), og behandlingen av saken startet i dag.

Også russerne Olga Danilova og Larissa Lasutina skal få behandlet sine ankesaker i CAS. De ble også tatt for å ha brukt det samme stoffet som Mühlegg i OL.

På sin

nettside

sier spanieren, som opprinnelig er tysk, at interessen rundt ham har vært veldig stor, og han skriver at han vil delta i noen invitasjonsrenn med sitt nye lag «Team Juanito ESP» allerede senere i november, men det er avhengig av at han bli frikjent i idrettens voldgiftsrett.

Uansett hva som skjer i CAS eller ikke, sier den tyske treneren Jochen Behle at han er skråsikker på at Mühlegg ikke har sagt sitt i langrennssporet.

- Jeg vet at Johann trener knallhardt med tanke på å komme tilbake igjen. Det er jeg temmelig sikker på at han vil klare, og dersom han må sone utestengelsen på to år, er det ingenting som står i veien for ham, mener Behle.

(NTB-DPA)