Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mühlegg slet med blodverdiene

SOLDIER HOLLOW/OSLO (Dagbladet.no): Johann Mühlegg hadde for høye blodverdier på den første testen før femmila. Etter seieren ble han pottesur da TV-kanaler ville snakke om blodtestene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Spansktyskeren var en av løperne som måtte teste seg før starten i dag. Den første testen viste for høye blodverdier, men 31-åringen fikk starte fordi han kom seg under grensa da testen ble tatt på nytt rett før start.

Sjøl sier løperen at testene ble gjort med fem minutters mellomrom og at hemoglobinverdiene i blodet endrer seg voldsomt raskt i høyden.

Derfor ble han irritert da svensk TV i kveld ville heller snakke om blodverdier enn om hans gulløp på femmila.

- Hvorfor vil dere alltid snakke om testene, spurte Mühlegg og gikk raskt videre bort fra SVTs mikrofon.

Til Dagbladet.no forklarer Mühlegg sine teorier om verdiene.

- Det skyldes min spesielle diett og at jeg hadde diaré i går, sier Mühlegg.

Proteiner og tøff trening

Mühleggs diett er en reprise fra Lahti-VM forrige vinter. Den består av et knallhardt opplegg de siste seks dagene før start.

Først kjører han på med bare proteiner og knallhard trening i to døgn. Så slipper han opp treninga og putter i seg bare karbohydrater fram til start.

Derfor fikk han diaré, og derfor misliker han sterkt antydninger om at blodverdiene skyldes noe annet.

- Jeg håper det kan bli med det, sier Mühlegg til Dagbladet.no.

Gullet på 50 km på tungt føre med våt snø sitter fortsatt i beina på trippelmesteren. Mer enn en time etter målgang har han fortsatt problemer med å holde seg stående på beina.

Vår tids Dæhlie

- Det var det vanskeligste løpet jeg har gått. Jeg visste ikke hvordan jeg lå an fem km før mål. Det handlet bare om å gå og gå til mål. Før jeg ramlet overrende så jeg navnet mitt på tavla, sier Mühlegg.

Spanjolens norske smører Ola Berget mener Mühlegg fortjener all ære han kan få etter gull på 30 km, jaktstart og femmila.

- Mühlegg er en Bjørn Dæhlie av sin tid. Han har jobbet målbevisst for dette i seks år. Dette har vært målet, ingen vet hvor mye han har trent i høyden. Nå har alt arbeidet betalt seg, sier Berget.

(Dagbladet.no)

TOK TRE GULL: Johann Mühlegg vant alle konkurransene han stilte opp i under OL i USA. Her gratulerer Anders Aukland gullvinneren etter seieren på dagens femmil.
Hele Norges coronakart