Mühlegg truer med kaos

Johann Mühlegg sier det er bra at Norges protest til IOC er avvist, og hevder han kan skape kaos i langrennssporten dersom han forteller alt han vet.

Det er VG som har fått den doptatte spansktyskeren i tale. Mühlegg er nå i Spania med sine advoktater og forbereder forsvaret sitt etter at han mistet gullet på femmila i OL. Han sitter fortsatt tilbake med to andre gull.

31-åringen spør i intervjuet om hva nordmennene sier om dopingskandalen og hevder han sitter inne med eksplosive opplysninger.

- Jeg sitter på masse informasjon som ikke er kommet ut. For meg ville det vært lett å snakke om det. Veldig lett. Jeg kan skape kaos i langrennssporten, dersom jeg forteller alt jeg vet. Men jeg vil ikke gjøre det, sier Mühlegg til avisa.

Langrennsløperen fra Grainau vil ikke utdype hva han mener med at han kan skape kaos, og vil heller ikke si om han regner seg som uskyldig.

Mühlegg viser stor tilfredshet over at han klarte å komme seg unna verdenspressen da han reiste hjem fra Salt Lake City.

- Jeg var bra forberedt, sier han og forteller at han heller ikke er overrasket over at IOC avviste Norges protest i går.

IOC-president Jaques Rogge mener ifølge VG at praksis går foran OL-organisasjones eget charter, der det i regel 25 heter at eksluderte utøvere skal fratas alle medaljer og diplomer.

- Det er bra for meg, men dette var vel noe jeg hadde regnet med, sier Mühlegg.

Han innrømmer gjerne at situasjonen er langt fra enkel for tida.

- Du skjønner at jeg er i forsvarsposisjon nå, spør Mühlegg.

  • Ifølge VG har IOC-boss Jacques Rogge avvist at Mühlegg, Lazutina og Danilova skal miste sine OL-gull. Professor Geir Woxholth, regnet som Norges fremste ekspert på idrettsjus, har skrevet et brev til IOC på vegne av norsk Norges Idrettsforbund og Norges Olympiske komite. Kravet var at Olga Danilova, Larissa Lazutina og Johann Mühlegg måtte fratas alle sine

    medaljer, ikke bare de som ble vunnet i konkurransene der de ble avslørt.

    Ifølge idrettspresident Kjell O. Kran skal Rogge ha avvist dette.

    (Dagbladet.no)

TO GULL: Johann Mühlegg vil etter alt å dømme beholde sine to første gullmedaljer.