- Mia er bare interessert i meg

Camilla Andersen er gift med Mia Hundvin, men nekter å tale de homofiles sak. Hun ønsker bare å være forelsket i Mia.

Håndballstjernen Camilla Andersen stråler av lykke når vi møter henne på hennes stamkafé, Café Norden i København. Hun har nettopp blitt tante til lille Lucas, hun har mange utfordringer i sin jobb som reisearrangør - og hun er forelsket. Hun har ikke særlig lyst til å dele livet sitt med resten av verden, men i virkeligheten ønsker hun også å vise hva hun føler. Som for eksempel når hun skriver «Mia er min drøm» på internettsida si. Så kanskje hun omsider har åpnet seg litt?

Den viktigste

- Jeg pleier ikke å si så mye, men alle vet jo at jeg er sammen med Mia. Da kan jeg like godt si rett ut at Mia er det viktigste for meg. Det jeg aller helst vil, er å være sammen med henne. Og det ville vært for dumt hvis drømmene mine hadde noe med noe sportslig å gjøre. For ærlig talt har jeg jo fått oppfylt alle mine sportsdrømmer.

Camilla Andersen regner med å legge opp om én sesong. Mia Hundvin, derimot, satser igjen på landslagsspill for Norge. Camilla støtter dette valget fullt og helt, selv om det betyr at de to ikke får sett hverandre like mye.

Det er ingen hemmelighet at Camilla Andersen har hatt andre kvinnelige kjærester enn Mia Hundvin, mens hun selv er Mias første. Dette er likevel ikke noe som holder Camilla Andersen søvnløs:

- Egentlig er ikke Mia interessert i kvinner. Hun er bare interessert i meg, sier Camilla med en alvorlig mine. Som fort forandrer seg til et bredt smil.

Ikke lesbiske

Verken hun eller Mia regner seg som lesbiske, og derfor føler de heller ikke plikt til å føre noe homofilt korstog.

- Hvorfor skal jeg fly rundt og si at jeg er lesbisk? Det har jeg bare ikke behov for. Jeg er ingen forkjemper for dette eller for noe som helst annet, sier Camilla.

I et intervju for to år siden stilte Camilla seg kritisk til at lesbiske samboere ikke kan få status som foreldre sammen. Dette synspunktet har hun fortsatt, men uttalelsen var overhodet ikke ment som noe politisk utspill.

- Etter det intervjuet ble jeg kontaktet av mange som ville at jeg skulle drive propaganda for den saken. «Kom igjen, det betyr mye for det homofile miljøet,» sa de. Jeg svarte nei , jeg er håndballspiller, gjør det selv, sier Camilla Andersen.

Hun har da også såpass store problemer med kjendisstatusen at hun ikke frivillig oppsøker mer av det samme. Hun og Mia er nødt til å tenke nøye gjennom hvor de skal bevege seg hvis de ønsker å unngå å bli stirret på. I det siste har løsningen blitt å gå på utesteder der svært få av klientellet er sportsinteresserte.

Men Camilla Andersen og Mia Hundvin valgte likevel å spille for Slagelse, der de på forhånd visste at Anja Andersen ville tiltrekke seg journalister som fluer til sukker. Dette var likevel et bevisst valg.

Ingen barneplaner

- Oppmerksomheten er rettet mot henne, og ikke mot meg eller Mia. Vi har faktisk fått være utrolig mye i bakgrunnen, for det er hun som er sjiraffen, om man kan si det slik. Hvis Anja slipper en fjert på trening, da står det i avisene dagen etter. Og det visste vi godt før vi dro dit ned, sier Camilla, som ikke har planer om å få barn.

<!--BTEK0--> PAR I HJERTER: Slagelse-spillerne Camilla Andersen (t.v.) og Mia Hundvin stortrives i hverandres selskap.