KONSENTRERT: Cecilia Brækhus møtte boksemotstander Mia St. John under innveiinga i Fredrikshavn i ettermiddag. 
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
KONSENTRERT: Cecilia Brækhus møtte boksemotstander Mia St. John under innveiinga i Fredrikshavn i ettermiddag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer

- Mia er en inngangsbillett til et større publikum utenfor Europa

Men Mia St. John tror Cecilia får juling i morgen.

FREDRIKSHAVN/OSLO (Dagbladet): I ettermiddag møtte Cecilia Brækhus boksemotstander Mia St. John ansikt til ansikt under innveiinga i Fredrikshavn.

På grunn av forbudet mot proffboksing i Norge må Brækhus til Danmark for å forsvare VM-beltene sine.

Uten at motstander Mia St. John bryr seg nevneverdig om stedet.

- Cecilia er den beste bokseren i verden, var merkelappen St. John klistret på den norske bokseeneren i går, før hun la til at hun kommer til å ta med seg VM-beltene hjem til USA.

Brækhus, derimot, tar Mia St. John med en klype salt. 45-årige St. John er boksingens «grand old lady», og Brækhus fortalte NTB i går at det er en ære å få møte henne.

- Jeg føler jeg ligger foran skjema. Den største utfordringen blir Mias erfaring. Jeg har trent veldig bra i tiden etter at jeg ble frisk igjen, og jeg føler jeg er i god form. Dette blir en tune-up-kamp for å få meg tilbake i ringen igjen, sier Brækhus til Dagbladet.

- Mia vet at dette er muligheten hennes for å sette seg selv på kartet og få tilgang til nye store kamper. Jeg mener jo at jeg er bedre enn henne, og hakket foran henne på det meste.

Manager Nisse Sauerland mener Brækhus kunne bokset kampen allerede mandag som var. Ifølge manageren er hun i kjempeslag, og for Team Sauerland og Brækhus handler kampen like mye om må få vist seg fram som å forsvare beltene.

Kampen vil bli vist på amerikanske nettsider, og Mia St. John er stor i hjemlandet, noe som gir mye oppmerksomhet rundt morgendagens kamp.

- Jeg går inn i denne kampen for å vise meg fram fra min beste side. Jeg skal ikke legge skjul på at jeg har lyst til å få et et større boksepublikum utenfor Europa også, og der er Mia en inngangsbillett, sier Brækhus til Dagbladet.

Kampen går i morgen kveld, og det er ventet at Brækhus og St. John går i ringen rundt klokka 23. Kampen vises på Viasat 4.