Mia er gravid

Mia Hundvin er gravid og har termin i april. Da kan hun trolig flytte inn i splitter nytt hus på Bygdøy i Oslo.

Forrige uke kjøpte nemlig kjæresten Terje Håkonsen en praktvilla på eksklusive Bygdøy i Oslo til 10,2 millioner kroner. Der har de mer enn nok plass til sin nye lille familie. Terje Håkonsen har også sønnen Michael (6) fra et tidligere forhold på Hawaii. Og har tilbragt lange perioder av året på stillehavsøya. Det blir det trolig en slutt på nå.

Mia Hundvin bor fortsatt i Köbenhavn, og ifølge klubblaget Aalborg er planen at Mia skal fortsette å jobbe på et eller annet nivå i klubbsystemet. Hundvin jobber daglig som tv-fotograf i dansk frokost-TV. Og har kombinert tv-jobben med flypendling til og fra trening på Jylland om ettermiddagen. Nå slipper hun den daglige pendlingen mellom København og Aalborg.

- Mia har spilt sin foreløpig siste kamp for oss. Det viktigste er uansett at Mia har det bra. For oss er det en gladnyhet at hun venter barn, sier Aalborgs pressesjef, Per Andersen, til Dagbladet.

Klubben har visst om nyheten noen dager.

- Lyst på barn

- Selv om hun ikke skal spille kommer hun til å være viktig for klubben. Jeg ser for meg Mia i en PR-rolle, sier Aalborgs styreleder, Jens Holm Danielsen, til Dagbladet.

De første meldingene om Hundvins graviditet ble sluppet i Danmark klokka 18.30 i går kveld. Nyheten er bekreftet fra klubben Aalborg. Men det lyktes ikke Dagbladet å komme i kontakt med verken Mia Hundvin eller kjæresten Terje Håkonsen i går kveld. Heller ikke Hundvins foreldre ville bekrefte det glade budskap.

- Jeg har ingenting å si til dere, desverre, sier Mias mamma, Eva Hundvin, høflig avvisende til Dagbladet.

Heller ikke Terje Håkonsens manager, Henning Andersen, vil kommentere graviditeten.

- Vi kommenterer bare sportslige ting, sier Andersen.

Men for folk som står paret nær, er det ingen overraskelse at de venter barn sammen. Hundvin traff Håkonsen for første gang for et drøyt år siden. Siden årsskiftet har de vært et par. Nyheten om at de var kjærester slo ned som en bombe etter at Hundvin skilte seg fra sin tidligere kone, Camilla Andersen, i 2002. Og i et intervju med det danske bladet Woman i juni i år, fortalte Mia åpenhjertig om sine ønsker om å bli mor.

- Jeg har alltid visst at jeg ville ha barn. Det ville virkelig være stort for meg å gi videre det mine foreldre har gjort for meg, sa Hundvin til Woman i sommer.

- Gal etter Terje

Om kjæresten Terje Håkonsen sa Mia følgende:

- Jeg er bare så forbannet gal etter ham Jeg vet ikke nøyaktig hva det er. Jeg vet bare at han er veldig god for meg. Han er en utfordring. Men igjen - jeg aner ikke hva som ligger der ute i framtida.

I dag vet hun sikkert litt mer. Selv om det er usikkert om hun i det hele tatt kommer tilbake som håndballspiller på et høyt nivå.

Hundvin hadde allerede sagt nei til videre landslagsspill. Men landslagssjef Marit Breivik brydde seg ikke om håndball da hun fikk nyheten om Mia av Dagbladet i går kveld.

- Hæ, er det sant? Er Mia gravid? Det er jo en skikkelig gladnyhet, sier en meget oppstemt Breivik.

Hun er opptatt av at Mia tar helt fri fra håndballen.

- Det finnes ting i livet som er viktigere enn håndball. Mia må selv få lov til å føle på det hun vil gjøre framover. Og for landslaget sin del hadde hun allerede takket nei til å være med videre, så det spiller jo ikke så stor rolle for oss.

- Ville også sluttet

Nyheten om håndballyndlingens graviditet blir motatt med stor glede overalt i det norske håndballmiljøet.

- Dette var skikkelig hyggelig. Koselig for Mia og Terje. Jeg tror og håper hun har noe å glede seg til, men jeg vet jo ikke ennå, sier Susann Goksør, som selv venter barn med termin 23. november med håndballkollega Svein Erik Bjerkrheim.

Goksør sluttet som aktiv spiller lenge før hun ble gravid, men hun forstår godt at Mia velger å legge bort håndballen allerede nå.

- Jeg ville gjort det sammen. På bussen står det at du skal reise deg for eldre og gravide. Da har en heller ikke noe å gjøre på en håndballbane hvor en risikerer å bli taklet. En vet aldri hva som kan skje når en er gravid, og samtidig er det vanskelig for motstanderen på banen. Skulle noe skje, risikerer du å plage deg selv med vonde tanker, mener Goksør.

Goksør var plaget med kvalme, oppkast og trøtthet de fire første månedene av svangerskapet, men påstår at hun etter det har vært i toppform.

- Jeg ønsker Mia all mulig lykke til. Hun går en spennende tid i møte, mener den tidligere romvenninnen på landslaget.

MAMMA MIA: I går sprakk nyheten om at håndballstjernen Mia Hundvin er gravid. Her er hun fotgrafert sammen med kjæresten, snowboardproffen Terje Håkonsen, under en Brann- cupkamp mot Strømsgodset i sommer.