Mia feirer bronsen som gull

SYDNEY (Dagbladet.no): Mia Hundvin snurret ballen i mål til 22-21 og norsk bronse i dag tidlig. - Jeg skulle bare ha den forbannede ballen i mål, jubler Mia.

Det var under to minutter igjen av kampen da Mia kom seg fri på venstrekanten. Hun kastet seg inn i feltet og sendte en skrudd ball rundt Korea-keeperen.

En redning av Heidi Tjugum sekunder før slutt sikret Norge det som skulle være en liten trøst etter det bitre semifinaletapet mot Ungarn fredag.

Bronsen betyr noe

Jentene hoppet rundt på banen, gikk hånd i hånd mot det ville norske publikummet, og feiret bronsen som om det skulle vært gull.

- Det var kjempegøy, bronsen betyr virkelig noe, sier Mia til Dagbladet.no.

Hun rynker fortsatt panna når hun tenker tilbake på semifinalen.

- Jeg var så langt nede etter tapet. Jeg synes verden var så urettferdig. Nå kan jeg feire, sier Mia.

Mia har et lite kutt under høyre øyet etter kampen. Hun frykter at hun reiser med blåveis når flyet hjem til Norge letter i morgen tidlig lokal tid.

- Vi fikk en hard kamp, og vi får bank av forsvaret dere. Jeg fikk et spark i trynet, sier Mia som nesten hadde glemt kuttet i all viraken på banen etter kampen.

- Det var så godt å vinne i dag. Nå skjønner jeg forskjellen på bronse og fjerdeplass, smiler Mia.

Heidi stoppet Korea

Som resten av laget takker Mia også Heidi Tjugum for redningene som holdt Norge inne i kampen. Og for beinparaden som stoppet koreansk utlikning i sluttsekundene.

- Jeg tenkte «hun skal faen ikke score. Koste hva det koste vil», sier Heidi.

Hun fikk beskjed i går om at hun og ikke Cecilie Leganger skulle stå mot Korea. Heidi er veldig glad, men semfinaleskuffelsen sitter fortsatt i.

- Jeg er fortsatt lei meg for at jeg ikke klarte å lukke døra mot Ungarn.