Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mia måtte drikke øl naken i bussen

Tapte veddemål mot Anja.

FRISK FEIRING: Her jubler Mia Hundvin for scoring da Slagelse slo Ikast/Bording og vant klubbens første tittel i cupfinalen i romjula 2002. Etter kampen måtte Mia drikke øl naken i bussen etter at trener Anja Andersen sørget for at hun tapte et veddemål. Hundvin forsvarer Anja, selv om hun innrømmer å ha hatt noen disputter med den sterke trenerpersonligheten.Foto: Palle Hedemann, Scanpix
FRISK FEIRING: Her jubler Mia Hundvin for scoring da Slagelse slo Ikast/Bording og vant klubbens første tittel i cupfinalen i romjula 2002. Etter kampen måtte Mia drikke øl naken i bussen etter at trener Anja Andersen sørget for at hun tapte et veddemål. Hundvin forsvarer Anja, selv om hun innrømmer å ha hatt noen disputter med den sterke trenerpersonligheten.Foto: Palle Hedemann, Scanpix Vis mer

|||

(Dagbladet.no): Mia Hundvin tar Anja Andersen i forsvar etter oppstyret i kjølvannet av boken «En dronning kom til byen» om Anjas tid som trener i Slagelse.

I boka forteller blant annet den tidligere håndballspilleren Stine Madsen om hvordan treneren la an på henne mens hun var et 19 år gammelt talent. Seinere følte hun at hun ble dårlig behandlet av Anja foran de andre spillerne.

Mia Hundvin spilte i klubben sammen med sin daværende kone Camilla Andersen. Og to såpass friske personligheter som Mia og Anja kan selvsagt ikke helt styre unna en og annen disputt.

- Jeg har absolutt hatt mine konflikter med Anja og alle andre trenere jeg har hatt med unntak av et par... kanskje, sier Hundvin i et epost-intervju med VG i dag.


- Sinnssyke minner
Men hun sier at hun ikke kan annet enn å like «den galne, geniale damen» som har betydd så mye for kvinnehåndballen.

- Jeg har mange flere gode minner om tiden i Slagelse enn under andre trenere i andre klubber. Jeg har også flere sinnssyke minner der enn andre steder, men så var det i alle fall aldri kjedelig, skriver Mia.

Blant de sprøeste minnene er nok feiringen etter cupfinaleseieren til Slagelse i desember 2002.

- Anja ga oss en kasse øl i bussen, og jeg måtte drikke øl naken etter et veddemål som Anja humoristisk sørget for at jeg tapte.

Mia sier at selv om hun til tider hadde et turbulent forhold til Anja, var det alltid ærlig.


Var ikke redd
Stina Madsen hevdet i forbindelse med lanseringen av boken at spillerne var redde for Anja. En religionsforsker hevdet til og med at lederstilen som blir  beskrevet i boka hadde «sekteriske trekk».

Men elleve andre tidligere spillere tok Anja i forsvar, og sier at de ikke ønsker å bli framstilt som psykiske vrak.

Nå kommer altså støtten også fra Mia Hundvin, en av de største profilene under Anjas ledelse.

- Jeg var i alle fall aldri redd for å dra på trening, ytre mine meninger og følte meg aldri som medlem i en sekt, fastslår Mia.

«GAL OG GENIAL»: Mia Hundvin sier hun ikke kan annet enn å like Anja Andersen.
Foto: Erik Lundtang, Scanpix
«GAL OG GENIAL»: Mia Hundvin sier hun ikke kan annet enn å like Anja Andersen. Foto: Erik Lundtang, Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling