Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mia og Camilla brettes ut i verdenspressen

SYDNEY (Dagbladet): Danmark- Norge 17- 19. Ekteparet Mia Hundvin og Camilla Andersen er så hot i OL-byen at verdens største sportsmagasin - Sports Illustrated - som har 23 millioner lesere hver eneste uke - vil brette dem ut i nummeret som kommer tre dager før OL-finalen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Redaktørene Richard Demak og Craig Neff sier til Dagbladet at de tror historien om ekteskapet mellom den norske og danske yndlingen vil skape blest i USA.

- Denne historien har så mange interessante elementer: Mia og Camilla er gift og samtidig stjerner på hvert sitt landslag som spiller mot hverandre i OL. Det må jo være historisk. I tillegg er de pene jenter som spiller i samme danske klubb, sier Richard Demak til Dagbladet.

- Håndball er jo ikke stort i USA, men dette er jo en great story. I de fleste amerikanske stater er ikke engang homofile ekteskap godkjent av myndighetene, legger han til.

Ja, ja, ja og ja!

I går møttes Mia og Camilla for andre gang til landskampduell etter at de inngikk partnerskap i juli. Og igjen kom Mia Hundvin best ut - selv om ingen av dem spilte noen stor kamp. Etterpå innrømmet Mia at hun var ekstra nervøs nå.

- Ja, ja, ja og ja! Utropstegn, utropstegn, utropstegn! understreket Hundvin etter seieren.

- Jeg er glad denne kampen ble spilt først i OL. Nå kan turneringen virkelig begynne, og selv har jeg mye mer å gå på, sier hun til Dagbladet. Camilla Andersen var bare en blek skygge av seg selv. Hun scoret ett spillemål og to på straffe. Men aller mest utmerket hun seg med en drøss av misbrukte sjanserl.

Utbrett

Sports Illustrated stilte med egen fotograf på kampen - bare for å ta bilder av det berømte håndballekteparet. Magasinet har hovedkontor i New York og 3,2 millioner abonnenter. Antall lesere er rundt 23 millioner, ifølge Demak og Neff. Det anerkjente sportsmagasinet hadde først tenkt å skrive et lite stykke til denne ukas utgave. Men bladet finner storyen så interessant at de i stedet ønsker å lage en utbrett til utgaven som utkommer torsdag 28. september, bare tre dager før OL-finalen i håndball.

Omtalen i Sports Illustrated vil føre til et nærmest vanvittig fokus på Mia og Camilla i en eventuell OL-finale mellom Norge og Danmark.

Flere utenlandske journalister har forsøkt å få jentene til å snakke ut om ekteskapet. Men de er blitt høflig, men bestemt avvist.

IOC-sensur

Redaktørene i Sports Illustrated hørte først om det lesbiske ekteparet da det i slutten av forrige uke ble kjent at IOC - ved selveste Juan Antonio Samaranch - hadde gått inn og fjernet sivilstatusen til Camilla Andersen i de offisielle OL-biografiene for å spare henne for en massiv fokusering.

Han oppnådde nøyaktig det motsatte...

KJÆRESTENE BLIR VERDENSSTJERNER: Mia Hundvin (t.v.) og Camilla Andersen vil bli omtalt i neste nummer av verdens største sportsmagasin.