Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mia og Camilla sensurert av IOC

Det er ikke hva som helst man må få vite om OL-deltageres privatliv. Den danske OL-troppens delegasjonsleder, Jesper Frigast Larsen, har bedt IOC om å sensurere opplysningene om Camilla Andersens sivilstand. Også personlig info om Mia Hundvin er fjernet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Plutselig var biografiene om de danske jentene borte fra systemet. Da de flere dager senere dukket opp igjen, var det uten de nevnte personlige opplysningene.

Ifølge Jesper Frigast Larsen, er det hemmelig hvem Camilla Andersen er gift med. Larsen har derfor bedt IOC sensurere denne og andre opplysninger i de australske OL-arrangørenes offisielle biografier om de danske utøverne.

Årsaken var at Jesper Frigast Larsen mente opplysningene var for følsomme til å offentliggjøres.

Info-systemet er installert i flere hundre PCer i OLs medieby, og er med sine biografier av samtlige 11 000 deltakere et viktig arbeidsredskap for den tilreisende pressen.

Mia sensurert

Inntil for få dager siden kunne man i de norske og danske biografier lese om Mia Hundvins samliv med Camilla Andersen. Men nordmennene og danskene har gjort felles front i denne saken.

De personlige opplysninger om landslagsspillerne er blitt fjernet.

- Alle har vært enige om det her, sier Jesper Frigast Larsen. Han ønsker ikke å kommentere saken ytterligere.

Dessuten ble det åpent opplyst at badmintonspiller Camilla Martin en gang «opptrådte lettkledd på forsiden av herremagasinet M», skriver det danske Ekstra Bladet.

Hverken Camilla Martin eller Camilla Andersen ble spurt til råds.

Høyeste hold

Den danske lederen gikk til det skritt å be de australske arrangører om å fjerne informasjonen. Det ville imidlertid ikke arrangørkomiteen SOCOG rette seg etter. Dermed videresendte danskene kravet til høyeste hold. Og det hjalp.

- Jeg synes det er kjedelig at dette kommer ut. Jeg håper det ikke blir en sak ut av noe vi trodde vi hadde lagt et lokk på, sier Frigast.

Det var tirsdag ikke mulig å få en kommentar fra Camilla Andersen, skriver Ekstra Bladet.

SENSURERT: Danske idrettsledere holder tilbake informasjon om Mia og Camillas samliv.