- Mia St. John får det tøft i ringen på lørdag

Men Cecilia Brækhus undervurderer ikke den amerikanske playboymodellen.

(Dagbladet): På lørdag møter Cecilia Brækhus den amerikanske bokseren Mia St. John i ringen i Arena Nord i Frederikshavn.

Mia St. John startet sin proffkarriere i 1997, og da slo hun knockout på motstanderen etter bare 54 sekunder og fikk kallenavnet «The knockout».

Flere mener likevel at den amerikanske bokseren ikke har sjans mot den norske boksedronningen.

-  Jeg må nok si meg litt enig med de som tror at Mia får det tøft på lørdag ja, sier Brækhus til Dagbladet.

- Jeg ligger langt foran skjema i forhold til hvordan jeg trodde jeg kom til å ligge, men jeg kommer ikke til å holde igjen på lørdag for det.

Selv om Brækhus er favoritt, er hun forberedt på at St. John vil kunne ødelegge for henne.

- Jeg føler jeg ligger foran Mia St. John på alle punkter, men jeg frykter at hun skal gå inn og ødelegge. Det kan hun fort gjøre, for hun er veldig rutinert, og hun vet hvordan man kan ødelegge for motstanderen. Jeg er veldig spent på hva taktikken hennes blir.

Lørdagens kamp handler mye om å komme seg tilbake i ringen igjen for Brækhus, som ikke har bokset kamp siden hun møtte Anne-Sophie Mathis i Frederikshavn i september. 

- Kampen mot Mia St. John blir jo litt en kamp for å komme tilbake igjen i form, og komme tilbake i ringen for å se litt hvor jeg står. Det blir veldig spennende å se hvor jeg er, men jeg føler meg bra. Sparringene har vært bra, sier hun.

«The First Lady» hadde i utgangspunktet planlagt en kamp allerede på nyåret, men etter å ha ligget med sykdom i flere uker er hun nå mer klar enn noen gang.

- Faktisk har det hatt en mer positiv effekt enn jeg hadde trodd at jeg ble syk. Jeg lå syk seks-syv uker, og da jeg kom tilbake følte jeg meg veldig sprek og motivert. Kanskje jeg trengte litt pause, for jeg er langt foran der jeg trodde jeg skulle være.

- Hvordan blir forberedelsene denne uken?
- Nå blir det å trappe ned på treningen. Vi hadde den siste sparringen på fredag, så nå må jeg finne godfølelsen og overskuddet.