Miami hentet hjem NBA-tittelen i natt

Wade = Jordan?

(Dagbladet.no): Dallas Mavericks - Miami Heat 92-96.

Dwayne Wade gjorde det igjen, ble toppscorer og plukket den siste returen. Miami Heat ble NBA-mestere i natt, lagets første tittel med 4-2 i kamper mot Dallas Mavericks.

Wade nettet 36 poeng og 10 returer - og ble kåret til MVP, mest verdifulle spiller, i finalekampene.

Fire strake seirer

Dallas startet med to seirer, men tapte de fire neste. Kampen i natt ble spilt i Texas, og bortelaget feiret for fulle mugger.

Når Heat kommer hjem blir det opptog i Florida.

- Dette er den beste følelsen jeg har hatt i i livet, etter kona mi og sønnen min. Nå skal det feires, sier Wade til AP.

Wade går under navnet «Flash» i NBA. Han er som et lyn. Shaquille O\'Neal er noe tregere, men sammen er de Miamis superduo.

STJERNEN OG KOMETEN: Shaquille O\'Neal (t.v) og Dwayne Wade ser ballen trille langs kanten av kurven i NBA-finalen. Foto: Scanpix/Reuters
STJERNEN OG KOMETEN: Shaquille O\'Neal (t.v) og Dwayne Wade ser ballen trille langs kanten av kurven i NBA-finalen. Foto: Scanpix/Reuters Vis mer

Tidenes beste

Mange ser mye av Michael «Air» Jordan i 24-årige Dwade - selv om han bare er 193 cm høy.

- Wade er tidenes beste spiller. Dwayne har bedt meg om å ikke snakke om ham og Michael Jordan lenger, av respekt for ham, sier Shaq og legger til.

- Jeg kom til Miami på grunn av den guttungen her. Jeg ville gjøre ham enda bedre.

Også Miami-trener Pat Riley har grunn til å feire. Nattas trofé var hans femte NBA-tittel, bare to har flere. Selv har tidliger LA Lakers-stjerne Shaq fire NBA-titler.

- Den store Pat Riley sa til meg at vi kom til å vinne i dag, sier Shaq.

POKALEN HEVES: Miami tok hjem trofeet på bortebane.
MVP: Wade med den aller største pokalen. Ifølge amerikanerne er Miami nå verdensmestere i basketball.