Michael Campbell vant US Open

I 1998 ville han slutte med golf. I går slo han Tiger.

(Dagbladet.no): Etter 69 slag på siste runde av US Open i går, endte 36-åringen fra New Zealand på par totalt - to slag foran Tiger Woods på andreplass.

- Dette endrer karrieren min fullstendig. Jeg kan ikke tro at jeg står her med dette troféet, sa Campbell ifølge BBC.

Sørafrikaneren Retief Goosen ledet majors-turneringen på Pinehurst-banen med tre slag etter tre runder, blant annet fire slag foran Campbell. Alt lå til rette for at han skulle vinne for andre år på rad, noe ingen har klart siden Curtis Strange i 1988-89.

La nesten opp

I stedet gikk det rett på skogen i går. Goosen gikk seks slag over par på de første ni hullene. Fra hull 12 slo han fem strake bogeys.

I stedet var det Campbell som sto fram som den store overrakelsen. Han har hatt en karriere som har svingt fra virkelig gode plasseringer, som tredjeplassen i Open i 1995, til de tunge motbakkene:

- Jeg ga nesten opp golfen i 1998. Jeg hadde skader, jeg hadde mistet kortet mitt. Jeg hadde ingensteder å spille, men invitasjoner dukket opp og det fikk meg igang igjen. Jeg har ti seire siden 1999, sier han.

I går kom den største seieren.

ENDRER KARRIEREN: Michael Campbell overrasket seg selv og alle andre med seieren i US Open. Foto: AP/Scanpix
ENDRER KARRIEREN: Michael Campbell overrasket seg selv og alle andre med seieren i US Open. Foto: AP/Scanpix Vis mer

- Ting gikk min vei. Jeg satte noen lange putter og noen putter som reddet par. Jeg sa til meg selv 20 ganger per hull: «Hold fokus!»

Tiger puttet dårlig

Tiger Woods endte to slag bak vinneren. Etter bogeys på hull 16 og 17 i går, hjalp ikke birdien på siste hull. Verdenseneren var likevel fornøyd med spillet sitt - med ett unntak:

- Jeg er ikke fornøyd med puttingen min. Hvis jeg hadde puttet normalt, ville det sett mye bedre ut for meg akkurat nå, sier Tiger.

Sergio Garcia (Spania), Tim Clark (Sør-Afrika) og Mark Hensby (Australia) delte tredjeplassen, fem slag bak Campbell. Goosen kom på delt 11. plass, åtte slag bak vinneren.

• Alle resultatene finner du på usopen.com.

SPRAKK: Retief Goosen ledet US Open før avslutningsrunden i går. Han sløste bort ledelsen med en rekke bogeys.
HYLLET AV TIGER: - Av med hatten for Campbell. Han har hatt tung motgang og kjempet seg tilbake. Nå er han en av de beste, sier Tiger Woods som her gratulerer sin overmann på Pinehurst.