NOMINERT AV SPILLERNE: Michael Carrick er blant de nominerte til tittelen årets spiller i Premier League. Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLIS/NTB scanpix
NOMINERT AV SPILLERNE: Michael Carrick er blant de nominerte til tittelen årets spiller i Premier League. Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLIS/NTB scanpixVis mer

Michael Carrick kan bli årets spiller i Premier League

Her er de nominerte.

(Dagbladet): Følgende spillere er på den lista over de som er nominert til årets spiller i Premier League (PFA Player of the year), stemt frem av spillerne selv:

Gareth Bale (Tottenham), Robin van Persie (Manchester United), Luis Suarez (Liverpool), Michael Carrick (Manchester United), Juan Mata (Chelsea) og Eden Hazard (Chelsea).

Det er PFA (den engelske spillerforeningen) som melder dette på Twitter.

NOMINERT: Robin van Persie. Foto: AFP PHOTO/IAN KINGTON/NTB scanpix
NOMINERT: Robin van Persie. Foto: AFP PHOTO/IAN KINGTON/NTB scanpix Vis mer

Dette er de nominerte til tittelen årets unge spiller, stemt frem av spillerne selv:

Danny Welbeck (Manchester United), Gareth Bale (Tottenham), Romelu Lukaku (West Bromwich), Christian Benteke (Aston Villa), Eden Hazard (Chelsea) og Jack Wilshere (Arsenal).

- Det ser greit ut. Det er vel en Michu i Swansea som kunne vært aktuell. Ellers er det vel spot on, sier fotball-kommentator Øyvind Alsaker til Dagbladet om de nominerte.

NOMINERT: Gareth Bale. Foto: AFP PHOTO/GLYN KIRK/NTB scanpix
NOMINERT: Gareth Bale. Foto: AFP PHOTO/GLYN KIRK/NTB scanpix Vis mer

Det er ikke overraskende at spillere som Luis Suarez, Gareth Bale og Robin van Persie er på lista over de nominerte til tittelen årets spiller, men for noen kom det nok som en overraskelse at Michael Carrick er blant de nominerte. Øyvind Alsaker er ikke overrasket.

- Jeg forstår det godt. Han har hatt en veldig god sesong. Når det ene laget reiser fra slik som United har gjort, må en se to ganger på laget om hvem som gjør jobben. Det er ikke noen grunn til å kaste ut Carrick til fordel for noen andre spillere, men det er selvsagt verdt å diskutere, sier Alsaker.

Welbeck kan bli årets unge spiller Når det gjelder de nominerte for årets unge spiller er det nok mest overraskende at Danny Welbeck (scoret lite til å være angriper) og Jack Wilshere (spilt relativt få kamper) er nominert, selv om det er spillerne selv som har stemt.

- Det er mange kandidater til den tittelen. Ikke like lett å ha oversikt over de unge. Du har en Raheem Sterling i Liverpool som sluknet før jul. Ingen av de andre unge har etablert seg i særlig grad, selv om det var flere som lå godt an i høst. Oscar i Chelsea kunne kanskje vært en kandidat. Men han er ikke noen opplagt kandidat, sier Alsaker.

NOMINERT: Eden Hazard. Foto: AP Photo/Sang Tan/NTB scanpix
NOMINERT: Eden Hazard. Foto: AP Photo/Sang Tan/NTB scanpix Vis mer

- Jeg vil si det er tre klare vinnerkandidater. Gareth Bale, Romelu Lukaku og Christian Benteke er de tre som kan vinne. Det er enorm stor forskjell på kandidatene. Årets spiller er mye vanskeligere, sier Alsaker, som mener en spiller som Danny Welbeck har scoret for lite til å vinne en slik kåring.

Han tror også tittelen årets spiller står mellom tre spillere.

- Nå vet ikke jeg når spillerne stemte, det var gjerne i mars. Vet ikke om det var før van Persie slukna, hvis ikke, blir det nok han. Bale har vært best etter jul. Jeg syns Suarez har vært best gjennom hele sesongen. Han har prestert godt hele veien, men vil lide under ryktet sitt. Men det er de tre i mine øyne som er de beste. Jeg syns personlig at Bale sin høst ikke var fantastisk. Så jeg heller litt mot de to andre. Det er nesten dødt løp. Men så har van Persie skutt United til ligagull nesten alene, det bør vekte tungt, sier Alsaker.

NOMINERT: Juan Mata. Foto: REUTERS/Eddie Keogh/NTB scanpix
NOMINERT: Juan Mata. Foto: REUTERS/Eddie Keogh/NTB scanpix Vis mer

I fjor vant Robin van Persie prisen som årets spiller. Årets unge spiller gikk da til Tottenhams Kyle Walker.

Vinnerne av de to prisene vil bli annonsert 28.april.

Er det noen dere savner på lista?

NOMINERT: Luis Suarez. Foto: REUTERS/Phil Noble/NTB scanpix
NOMINERT: Luis Suarez. Foto: REUTERS/Phil Noble/NTB scanpix Vis mer