Michael Jackson hedres med statue av Fulham

Skal stå utenfor Craven Cottage.

PÅ BESØK: Michael Jackson blir vist rundt på Harrods av Mohammed Al Fayed i april 1999. Al Fayed tok også med seg popkongen på Fulhams bane Craven Cottage. Foto: Michael Stephens, EPA/PA/Scanpix
PÅ BESØK: Michael Jackson blir vist rundt på Harrods av Mohammed Al Fayed i april 1999. Al Fayed tok også med seg popkongen på Fulhams bane Craven Cottage. Foto: Michael Stephens, EPA/PA/ScanpixVis mer

(Dagbladet): Det er ikke uvanlig at det reises statuer utenfor fotballbaner. Som oftest er det legendariske spillere eller trenere som gis en slik ære.

Men utenfor Fulhams hjemmebane Craven Cottage skal det avdukes en statue av en helt annen legende 3. april, melder klubbens nettside.

Klubbens eksentriske, egyptiske eier Mohamed Al Fayed har nemlig bestemt seg for å hedre sin avdøde venn Michael Jackson med en statue.

- Sann legende Etter at Jackson døde, bestilte Al Fayed en statue som opprinnelig var ment å reises utenfor kjøpesenteret Harrods. Men nå har forretningsmannen solgt det berømte luksusvarehuset i London. I stedet har han besluttet at Craven Cottage er rett sted for statuen av popkongen.

- Michael Jackson var en sann legende, et uttrykk som brukes alt for mye i en moderne verden som oversvømmes av overdrivelser omkring kjendiser, sier Al Fayed.

Han regnet seg som en venn av Jackson, og beundret det musikalske talentet hans.

- Blir aldri kopiert - Han var min venn, en mann jeg delte mange lykkelige minner med, og som døde en tragisk og alt for tidlig død. Han etterlot seg en musikalsk arv så overveldende at den tar pusten fra deg. Fra vidunderbarn til en oppfinnsomhet og en banebrytende modernitet som aldri vil bli gjentatt. Den vil ofte bli imitert, men kan aldri bli kopiert. Michael Jackson var, og skal for alltid være, helt unik.

Nå håper Mohammed Al Fayed at også Fulham-supporterne vil sette pris på å få Jackson i sine rekker.

- Jeg håper at mange Jackson-fans vil komme fra fjern og nær for å besøke statuen på Craven Cottage, og at Fulham-fansen vil sette pris på å se den fineste artisten i verden midt iblant dem, de fineste supporterne i verden.