Michael Jamtfall legger opp som 25-åring

Kneskadene ødela karrieren.

MÅ GI OPP FOTBALLEN: Kneskadene gjør at Michael Jamtfall legger opp som fotballspiller allerede som 25-åring.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix
MÅ GI OPP FOTBALLEN: Kneskadene gjør at Michael Jamtfall legger opp som fotballspiller allerede som 25-åring. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / ScanpixVis mer

(Dagbladet): Rosenborgs Michael Jamtfall legger opp som fotballspiller etter lengre tids skadeproblemer, melder klubben på sine hjemmesider.

I januar ble han korsbåndoperert for tredje gang på fire år, og fikk den tunge beskjeden om at han ikke kunne spille kamp før tidligst neste sommer.

Nå gir han opp forsøket på å komme tilbake.

- Det er klart det er kjedelig og bittert at det endte slik, men man må ha litt perspektiv på ting. Det er kun snakk om fotball, og det er mye annet spennende og interessant man kan ta seg til i livet, sier Jamtfall til RBK.no.

Jamtfall debuterte for Rosenborg i 2005 i cupen mot Orkla. Første gang han røk korsbåndet var i en andredivisjonskamp i 2007, da var det høyre kne som ble skadd.

I cupkampen mot Verdal i fjor vår ødela han korsbåndet i det venstre kneet, og seks måneder senere skjedde det samme igjen da han var i gang med opptrening.

- Sjansen er så liten for å klare å komme tilbake på skikkelig nivå at det gikk ut over motivasjonen. Jeg kunne velge å bruke det neste året på opptrening eller skaffe meg arbeidserfaring og startet på nytt. Jeg valgte det siste, forteller Jamtfall.

I dag kan han se tilbake på seks operasjoner på menisk og korsbånd.

- Det er ikke før man gir seg at man helt skjønner hva man har vært med på. Jeg har seriegull, spilt Champions League og Europa League. Man lever i en boble når man midt oppe i det. Det er vemodig å vite at jeg ikke skal få lov til å være med på mer, men samtidig er jeg stolt over det jeg har fått oppleve, sier han.