Michael Johnson fortsatt sulten

Michael Johnson skriver idrettshistorie hver gang han deltar i store mesterskap. I Sevilla vil han legge til enda et kapittel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Johnson slo igjennom for fullt i Tokyo-VM i 1991, og dersom han vinner gullet på 400-meteren, blir han den eneste utøveren som har vunnet gull i alle verdensmesterskapene på 1990-tallet.

Han gikk til topps på 200 meter i Tokyo i 1991 og fortsatte med gull på 400 meter i Stuttgart to år senere. I Göteborg i 1995 ble det gull på begge distansene, og ble den første sprinteren som klarte det.

At han fulgte opp og gjorde det samme i Atlanta-OL året etter gjør prestasjonen så mye, mye større. Spesielt med den umenneskelige verdensrekorden på 200 m: 19,32.

- Jeg føler meg i veldig god form nå, og mener jeg er like god som i 1996, sier Michael Johnson, som bare løper 400 m i Sevilla.

- Jeg er stolt av mine tidligere resultater, og jeg skal ikke nekte for at dette gir meg selvtillit. Det gjør også at jeg blir mer innstilt på å satse alt hver gang jeg er på banen, men dere er vel klar over at det er blitt et varemerke for meg, sier Johnson.

Han pådro seg en liten skade i Stockholm 30. juli, men det var ikke noe alvorlig, og etter et par dager var han i full gang igjen.

- Den lille skaden vil absolutt ikke virke inn på det jeg kommer til å gjøre her i VM, sier Michael Johnson.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer