Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Michael Johnson lett videre i natt

OL startet på friidrettsstadion i natt. Michael Johnson gikk enkelt til mellomheatet i morgen med tida 45.25.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagbladet.no møtte en svett og smilende Michael Johnsen (33)etter løpet.

- Jeg ville løpe mitt eget løp og jeg er fornøyd. Misjonen utført, sier Johnson.

I sitt første løp i natt ledet han fra start til mål. Ikke så pussig siden nestemann i innledningsheatet hadde personlig rekord to sekunder bak Johnsons v-rekord på 43,68. Johnson jogget inn til seier på oppløpssida, kikket seg rolig bakover, og sikret mellomheatplass med tida 45,25.

Storfavoritten følte seg avslappet under løpet, og er nesten utålmodig når han tenker på hva som skal skje fram til finalen.

- Det er godt å få startet. Jeg er klar for å komme i gang, sier Johnson. Han var spent på både seg sjøl og Olympiastadion i Sydney før startskuddet gikk.

- Jeg kan bare krysse fingrene framover. Jeg har trent bra og løpet gikk bra. Det er flott atmosfære her. Jeg er imponert av så mange folk på tribunene så tidlig på morgenen, sier Johnson.

Johnson er verdensrekordholder både på 200 og 400 m. I Sydney løper han bare den lengste distansen etter skade i det amerikanske uttaket.

Trolig setter ikke Johnson opp farta før semifinalen lørdag. Og når finalen går mandag har Johnson målet klart. Dobbeltvinneren fra Atlanta skal ikke bare vinne gull på nytt. Han vil også sette ny verdensrekord. Sitater fra Michael Johnson