Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Michael Laudrup tror Manchester City vinner Premier League

Hvis de får orden på borteformen.

HJEMMESTERKE: Samir Nasri scoret to mål da Manchester City slo Swansea 3-0 søndag. Michael Laudrup tror blåtrøyene tar ligagullet om de bedrer borteformen. Foto: Phil Noble / Reuters / NTB Scanpix
HJEMMESTERKE: Samir Nasri scoret to mål da Manchester City slo Swansea 3-0 søndag. Michael Laudrup tror blåtrøyene tar ligagullet om de bedrer borteformen. Foto: Phil Noble / Reuters / NTB Scanpix Vis mer

Får Manchester City skikk på borteformen, er blåtrøyene favoritter til å vinne Premier League, mener Michael Laudrup.

I likhet med alle andre denne sesongen sto dansken tomhendt igjen etter Swanseas bortemøte med City søndag. Waliserne tapte 0-3, mens hjemmelaget tok sin sjuende seier av sju mulige på eget gress.

Best i ligaen Der hjemmeformen er prikkfri, sliter City tungt på bortebane. Manchester-klubben har bare vunnet én av seks kamper på tur. Fire av dem har endt med tap.

Reisesyken er årsaken til at Manuel Pellegrinis menn ligger på tredjeplass og er seks poeng bak serieleder Arsenal. Laudrup tror ikke det tar lang tid før City skjerper seg.

- På hjemmebane er City det beste laget. De har så mange toppspillere i laget. City var en av mine to gullfavoritter før sesongen. Begynner de å spille like bra borte som hjemme, så er de det beste laget i ligaen, mener Swansea-manageren.

Kompany tilbake? City skal onsdag møte West Bromwich på The Hawthorns. Det blir en ny test for klubben i tittelracet. De lyseblå kan ha kaptein Vincent Kompany tilbake fra skade til kampen.

- Mandag får vi vite om Vincent kan spille. Han har trent normalt de siste dagene, sa Pellegrini søndag.

Chileneren håper Manchester City hever seg på bortebane så fort som mulig.

- Vi ønsker å vinne borte igjen. Vi har tapt flere bortekamper der vi hadde fortjent å ta alle poengene.

Etter WBA-kampen tar City turen til Sør-England for å møte Southampton lørdag.

(NTB)