DRØMMETREFF: John Arne Riises frisparkscoring mot Manchester United på Anfield i 2001 står sterkt i de fleste Liverpool-supporteres minne. Men Michael Owen husker ikke så mange flere.Foto: SCANPIX/REUTERS/Ian Hodgson
DRØMMETREFF: John Arne Riises frisparkscoring mot Manchester United på Anfield i 2001 står sterkt i de fleste Liverpool-supporteres minne. Men Michael Owen husker ikke så mange flere.Foto: SCANPIX/REUTERS/Ian HodgsonVis mer

Michael Owen håner Riises frisparkfot

- Ett berømt mål mot United, så null på 100 forsøk.

(Dagbladet): Britene kaller det «banter», vi kan vel kalle det småerting, uansett er mobbende meldinger fram og tilbake mellom hverandre åpenbart blitt en av fotballstjernenes favoritthobbyer etter at Twitter spredte seg i miljøet.

I går fikk John Arne Riise en smak av det på det sosiale nettverket, da tidligere Liverpool-kamerat Michael Owen inviterte følgerne sine til en debatt om hvem som har den beste frisparkfoten i fotballhistorien.

- Juninho fra Lyon og Brasil er et bra tips. Mijatovic (her tenker nok Owen på Sinisa Mihajlovic, journ.anm) i Lazio var også i en egen klasse. De og Beckham er min topp tre, skrev Owen, og fortsatte:

- Ikke enig i Roberto Carlos-forslagene. Han scoret det ene som alle husker, men uttellinga var dårlig. Akkurat det samme kan man si om John Arne Riise. Ett berømt frispark mot United, og så null på 100 forsøk, skrev Owen, og sikter selvfølgelig til suseren på Anfield høsten 2001.

Respekterer Owen
Den meldinga tok det selvfølgelig ikke lang tid før John Arne Riise, som selv er blitt aktiv på Twitter den siste tida, ble gjort oppmerksom på.

Men nordmannen tar stikket fra eks-kollegaen med et smil.

- Takk for den, kamerat, hehe. Alle har rett til sin mening, folkens. Michael Owen er en topp spiller og person, jeg vil alltid respektere ham og meningene hans, skriver Riise på sin konto.

- Men ja, jeg har scoret et par til. Når du skyter frispark med kraft trenger du litt flaks for at ballen skal gå gjennom fem spillere og i nettet. Jeg overlater skruforsøkene til andre spillere, forklarer Riise.

Hyllet som et av Liverpools vakreste
Det skal sies at Michael Owen ikke akkurat nedvurderte John Arne Riises drømmetreff mot Manchester United den gangen i 2001.

- Det var utrolig. Jeg har aldri sett et så hardt skudd treffe så presist. Det var alene verdt seieren. Det var en fantastisk start, sa Owen etter 3-1-seieren, der han selv scoret to ganger.

Midlertidig Liverpool-sjef Phil Thompson tok også fram superlativene om Riises superskudd, men antydet kanskje samtidig det Owen var inne på i går kveld:

- Riises frispark var av den typen som kan ende alle steder, men med den farten var det ikke en keeper i verden som kunne ha reddet det, sa Thompson.

John Arne Riise fikk forøvrig mye støtte på Twitter i går, fra supportere som i tillegg til å minne om flere gode frisparktreff, også minner om at Riise har noe Michael Owen ikke har: En Champions League-gullmedalje.

PS! I dag har Michael Owen utdypet meldingene til John Arne Riise på Twitter, og skriver blant annet:

- Du var en topp frisparkskytter, men ikke i min topp tre gjennom tidene. Det målet du scoret mot United sneiet hodet mitt, så jeg tar det som mitt!