Michael Phelps i bilulykke

Krasjet med annen bil i kryss. Ikke skadd.

I BILKRASJ: Butterfly-kongen Phelps har klokket inn 14 OL-gull. Foto: Scanpix/AP Photo/Mark J. Terrill
I BILKRASJ: Butterfly-kongen Phelps har klokket inn 14 OL-gull. Foto: Scanpix/AP Photo/Mark J. TerrillVis mer

(Dagbladet): Svømmer og OL-gullvinner Michael Phelps har vært involvert i en bilulykke i Baltimore, melder abc2news.com.

Detaljene rundt ulykken er uklare. Polititalsmann Anthony Guglielmi sier til Associated Press (AP) at verken Phelps eller de to passasjerene i bilen ble skadd.

Phelps' Cadillac Escalade SUV skal ha krasjet med en Honda Accord i et kryss rundt klokka 21, lokal tid. Den kvinnelige føreren av den andre bilen er kjørt til sykehuset for en sjekk, melder AP.

Hendelsen etterforskes.

Phelps tok åtte gull i Beijing-OL sist sommer. Han har vunnet totalt 14 gull. Svømmekongen ble utestengt i tre måneder fra Det amerikanske svømmeforbundet etter at en tabloidavis tidligere i år publiserte bilder av ham med en hasjpipe.

I 2004, som 19-åring, ble Phelps arrestert for fyllekjøring i Salisbury i staten Maryland. Han fikk 18 måneder betinget fengsel, en 250-dollars bot og pålegg om å holde foredrag for skoleelever om farene med ruskjøring.

Polititalsmann Guglielmi sier til CNN at de rutinemessig skal granske om alkohol var innblandet i ulykken. Han mener imidlertid at påvirkning uansett ikke kan ha vært en «betydelig faktor», da politiet på stedet ville merket det.