<p>UTFORDRING: Tidligere toppsvømmer Michael Phelps utfordrer en hai på 100-meter. Foto: Splash News / NTB Scanpix
</p>

UTFORDRING: Tidligere toppsvømmer Michael Phelps utfordrer en hai på 100-meter. Foto: Splash News / NTB Scanpix

Vis mer

Phelps vs. Shark

Michael Phelps kappsvømmer mot hvithai. I morgen blir den strengt bevarte hemmeligheten sendt

Svømmer mot hvithai på åpent hav utenfor Cape Town.

De amerikanske VM-svømmerne kommer til å sitte klistret til TV-skjermene når Michael Phelps' kappsvømming med en hvithai blir vist søndag.

Phelps er tidenes mestvinnende olympier med smått utrolige 23 OL-gull. Nylig utfordret han en datagenerert hvithai på åpent hav like utenfor Cape Town i Sør-Afrika. 100-meteren ble filmet, og søndag skal den sendes på Discovery Channel.

DRAMATISK: Den franske kitesurferen Isabelle Fabre trosset svak vind og la ut på vannet utenfor Australias vestkyst. Raskt innså hun at hun ble sirklet inn av enorm hvithai. Vennen Cyril fanget de skjebnesvangre minuttene via en drone fra land. Video: Viralhog Vis mer

Utfallet av kappsvømmingen er en strengt bevart hemmelighet. Katie Ledecky innrømmer at hun og resten det amerikanske VM-laget venter spent på å få se hvordan Phelps klarte seg mot en hai.

HVITHAI: En gruppe dykkere skulle til å hoppe i vannet da en oppdaget en uhyggelig gjest på i vannet. Rett under båten svømte en hvithai rundt. Det ble ikke noe dykk, men de fikk fanget helt unike bilder av havets farligste rovdyr. Video: Marek Belini via Storyful Vis mer

Ledecky må selv se innslaget «Phelps Vs. Shark» i opptak. Søndag kveld skal hun prøve å forsvare VM-gullet på 400 meter fri i Budapest, men ifølge 20-åringen kommer alle som ikke er opptatt i svømmehallen til å sette seg ned foran TV-skjermen og få med seg programmet direkte.

- Vi prøver alle å sjekke ut om vi får inn Discovery Channel på hotellet, forteller Ledecky.

Den amerikanske ungjenta skal svømme seks fridistanser i VM. Hun hadde elsket å få svømme mot butterflyeksperten Phelps, som la opp for annen gang etter fjorårets OL i Rio.

Video originally published on dagbladet.no/dbtv.no on 15.07.2015 UTROLIG REDNING: Badegjestene på en strand i Massachsetts fikk seg en støkk da de oppdaget en hai som lå og kavet på stranden. Tilsynelatende uredde, bisto de alle til å redde den sårbare haien. Video: Reuters Vis mer

- Vi har kanskje svømt sammen en eller to ganger på trening, så sånn sett har vi allerede på en måte konkurrert sammen, sier Ledecky og legger til:

- Vi savner Michael og hans tilstedeværelse i laget. Samtidig er vi alle glade for å se han ta det neste steget med familien og gjør andre ting.

(NTB)