Michael Phelps utestengt i seks måneder etter fyllekjøringa

- De siste dagene har vært vanskelige.

UTESTENGES: Svømmestjernen Michael Phelps er utestengt fra idretten i seks måneder og vraket fra det amerikanske laget til neste års VM i svømming. Foto: REUTERS/Kirby Lee-USA TODAY Sports/Files/NTB Scanpix
UTESTENGES: Svømmestjernen Michael Phelps er utestengt fra idretten i seks måneder og vraket fra det amerikanske laget til neste års VM i svømming. Foto: REUTERS/Kirby Lee-USA TODAY Sports/Files/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Svømmestjernen Michael Phelps er utestengt fra idretten i seks måneder og vraket fra det amerikanske laget til neste års VM i svømming.

Phelps ble nylig arrestert for promillekjøring for annen gang og mandag kom Det amerikanske svømmeforbundet med sin reaksjon.

Samtidig gjorde svømmestjernen det klart at han i alle tilfeller har bestemt seg for å ta en pause fra sporten. Nå venter behandling for å få bukt med problemene.

- De siste dagene har vært ekstremt vanskelige. Jeg er erkjenner at det ikke er første gang jeg har truffet en feil avgjørelse, og jeg er ekstremt skuffet over meg selv, skriver Phelps på sin egen twitterkonto.

- Jeg tar fri fra svømmingen en periode og skal delta i et program som skal hjelpe meg til å forstå meg selv bedre, sier mannen med totalt 18 OL-gull.

29-åringen sier at svømmingen er en viktig del av livet hans, men at han nå er nødt til å prioritere seg selv på annet vis.

- Jeg er nødt til å lære av dette og treffe bedre avgjørelser i framtiden, sier han.

Michael Phelps ble også i 2004 arrestert for å ha kjørt med promille i blodet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer