Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Michel Platini gir opp å bli FIFAs neste president

Trekker sitt kandidatur.

TREKKER SEG: Michel Platini skal forsøke å renvaske seg i saken, men tror ikke han rekker å gjøre noe med det før ny president velges. Foto:  EPA/Radek Pietruszka/NTB Scanpix
TREKKER SEG: Michel Platini skal forsøke å renvaske seg i saken, men tror ikke han rekker å gjøre noe med det før ny president velges. Foto: EPA/Radek Pietruszka/NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Michel Platini bekrefter i dag til nyhetsbyrået AP at han trekker seg fra FIFAs presidentkampanje.

FIFA-president Sepp Blatter og UEFA-president Michel Platini ble utestengt fra all fotball i åtte år i desember i fjor.

26. februar skal det velges ny FIFA-president i en ekstraordinært kongress. Der hadde Platini meldt sitt kandidatur.

Platini forteller til AP at han er fast bestemt på å får omgjort den strenge dommen han fikk at FIFAs etiske komité, men mener samtidig at tidsfristen 26. februar kommer for tidlig, og at han derfor trekker seg fra valget.

- Jeg trekker mitt kandidatur. Jeg kan ikke lenger gjennomføre dette. Jeg har verken tid eller midler til å møte velgerne og kjempe mot de andre kandidatene, sier Platini ifølge NTB.

Blatter og Platini har vært under etterforskning for en pengeoverføring i 2011. Drøyt 17 millioner ble betalt fra Blatter til Platini, som de hevder var betaling for konsulentarbeid i perioden 1998-2002. Det er en forklaring den etiske komiteen ikke setter sin lit til.

2015 har vært - mildt sagt - et turbulent år for Det internasjonale fotballforbundet. Flere topper i organisasjonen er arrestert og under etterforskning for korrupsjon.

Du kan få en oversikt over FIFA-skandalen i høyremargen.

Les også hva Sepp Blatter fortalte Dagbladet i desember.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media