Michelle Wie tok sin føste majortittel

Ti år etter at hun skapte sensasjon.

VINNER: Amerikanske Michelle Wie vant US Open. Foto: David Cannon/Getty Images/AFP
VINNER: Amerikanske Michelle Wie vant US Open. Foto: David Cannon/Getty Images/AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Michelle Wie (24) vant US Open i golf søndag. Hun avsluttet med en 70-runde og seiret to slag foran verdensener Stacy Lewis.

Ti år etter at hun som 14-åring skapte sensasjon og diskusjon ved å delta i PGA-turneringer for menn kunne Wie omsider innkassere sin første majortittel.

24-åringen så lenge ut som en klar vinner, men hun måtte vise nervestyrke etter en dobbeltbogey på 16. hull.

Hun hadde bare ett slags ledelse inntil hun slo tilbake med birdie på 17. hull. Etter å ha senket sin parputt på siste hull kunne hun juble.

- Jeg hadde det gøy på banen i dag. Jeg gledet meg da jeg våknet. Jeg var så takknemlig for denne sjansen, sa Wie, som var i delt ledelse med Amy Yang før den siste runden.

- Jeg fikk gåsehud da jeg gikk opp mot 18. green, sa Wie, som fikk stående applaus da hun kom for å putte for seier.

Som barnestjerne fikk hun kritikk da hun valgte å utfordre de beste mennene før hun hadde hevdet seg på LPGA-touren. Hun trengte lang tid på å etablere seg blant de beste etter at hun valgte å konsentrere seg om kvinneturneringer. Den første LPGA-tittelen kom i 2009. Da hun vant i hjemstaten Hawaii i april, var det hennes første turneringsseier siden 2010.

Søndagens seier visket ut skuffelsen fra årets første majorturnering. Også da var hun i delt ledelse før siste runde, men endte på 2.-plass.

Lewis endte alene på 2.-plass, mens nordirske Stephanie Meadow ble nummer tre i sin aller første turnering som profesjonell.

Suzann Pettersen fikk det ikke til i Pinehurst og kvalifiserte seg ikke til de to siste rundene i årets annen majorturnering.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer