KOMMENDE STJERNE: Mick Schumacher går den samme karriereveien som faren. Nå er han i ferd med å slå seg opp i Formel 1-sirkuset. Foto: Pixathlon/Rex/shutterstock
KOMMENDE STJERNE: Mick Schumacher går den samme karriereveien som faren. Nå er han i ferd med å slå seg opp i Formel 1-sirkuset. Foto: Pixathlon/Rex/shutterstockVis mer

Michael Schumachers sønn

Mick Schumacher følger i farens bilspor: - Han er idolet mitt

19-åringen tok sin første seier samme sted som faren.

Han er oppkalt etter faren sin, og deler også de samme interessene som legendariske Michael Schumacher. Den gang 14 år gamle Mick var også med faren i skitrekket da den tragiske ulykken inntraff for 4,5 år siden.

De to kjørte utenfor løypene da Michael falt og slo hodet i en stein. Den tidligere Formel 1-sjåføren skadet seg stygt, selv om han brukte hjelm, og siden har man hørt lite om hans tilstand.

Ulykken har satt sitt preg på livet til Mick. Han er likevel i ferd med å skape seg en karriere på bilbanen, og 19 år gammel tok han sin første Formel 3-seier lørdag.

- Fantastisk følelse

Mick Schumacher stilte til start på den kjente Spa-banen - en av farens favoritter. Michael Schumacher debuterte i Formel 1-klassen i Spa i 1991 og vant sitt første løp på banen et år seinere.

Nå følger sønnen i hans fotspor.

- Det er en fantastisk følelse å vinne i Spa, sa han etter å ha sikret seg sin første seier i Formel 3.

I fjor fikk Mick prøvekjøre farens vinnerbil fra 1994 for å markere 25-årsjubileet for Michaels første Grand Prix-seier.

- Jeg har aldri kjørt foran et så stort publikum i motorsport før. Jeg er veldig glad for at jeg fikk kjøre her, sa han til Reuters. I framtida kan han trolig få kjøre foran store tilskuermasser igjen.

- Han er den beste

Mick bruker faren som rollemodell og håper å kjempe seg oppover i klassene, med Formel 1 som det ypperste nivået.

- Målet mitt er å bli Formel 1-mester, har han tidligere sagt. Den tittelen sikret Michael Schumacher seg hele sju ganger - mest i sportens historie.

Det skulle ta over tre år fra ulykken til Mick snakket om faren. Da ville han imidlertid ikke snakke om Michaels helsetilstand. Fokuset lå på farens enorme påvirkning på hans egen vei i livet.

- Faren min er idolet mitt. Enkelt og greit fordi han er den beste. Han er min rollemodell, uttalte han i mars 2017.

Hemmelighold

Schumacher (49) har vært skjermet fra omverdenen siden skiulykka i romjula 2013. Ingen - bortsett fra den nærmeste familien - har sett den tidligere Formel 1-stjerna.

Det er ikke kjent offentlig hvordan helsetilstanden til tyskeren er, og ifølge Schumachers manager Sabine Kehm er det ikke utenkelig at det forblir slik i lang, lang tid.

I et intervju med Associated Press fra i mars i år kom Kehm med en beskjed til fansen.

- Det som kan sies, er at familien virkelig verdsetter sympatien fra fansen. Folk må ha forståelse for at helsetilstanden ikke blir delt offentlig, sier Kehm.

Schumacher har de siste åra vært basert i familiens hjem i den lille sveitsiske byen Gland ved Genèvesjøen, helt sørvest i landet. Der har han fått behandling siden september 2014. Hjemmet til tyskeren skal også ha blitt bygget om for å tilpasses den nye situasjonen. I tillegg skal et team på rundt 15 personer ha blitt ansatt for å passe på 49-åringen døgnet rundt. Familien bygde seinere om hjemmet sitt i Sveits slik at han kan få behandling der. Dette skal ha kostet 23 millioner euro, som tilsvarer 219 mill. kroner - og kostnadene er løpende.