FERRARI-KJØRER: Mick Schumacher signerte nylig en kontrakt med Ferraris akademi. Foto: Daniel Roland / AFP / NTB Scanpix
FERRARI-KJØRER: Mick Schumacher signerte nylig en kontrakt med Ferraris akademi. Foto: Daniel Roland / AFP / NTB ScanpixVis mer

Mick Schumacher takker for støtten

Mick Schumachers rørende ord om faren

- Jeg er lykkelig over å være sønn av tidenes største Formel 1-kjører, sier Mick Schumacher (19).

Michael Schumachers (49) sønn, Mick Schumacher, snakker sjelden om faren, men i et intervju med magasinet til det internasjonale motorsportforbundet, FIA, åpner han opp om hvordan det er å være sønn av superstjerna.

- Jeg er lykkelig over å være sønn av tidenes største Formel 1-kjører, og jeg er lykkelig over at han stadig blir beundret for det, sier Schumacher i intervjuet, gjengitt av blant annet Bild.

- Selv om det ofte er vanskelig, så er det som det er. Det er gode og dårlige stunder. Det er ikke dårlig å få så mye støtte fra så mange mennesker over hele verden. Det er jeg meget takknemlig for, sier Schumacher.

- Aldri villet noe annet

19-åringen har gått i farens fotspor.

19. januar i år ble det annonsert at Schumacher Jr. skal kjøre for Ferrari Driver Academy, ungdomsakademiet til Ferrari, som faren kjørte for i en årrekke.

Schumacher brukte mye tid på gokartbanen som ung, tett oppfulgt av faren. Dette er minner som sønnen verdsetter høyt.

- Racing og gokart er ganske normalt i min familie og jeg elsket å kjøre gokart med pappa. Det var gøy å dele det med ham. Jeg husker at han en dag spurte om dette ville være en hobby for meg eller om jeg ønsket å gjøre det profesjonelt. Jeg sa til ham kontant at jeg ønsket å gjøre det profesjonelt. Jeg har aldri villet noe annet, sier Schumacher.

Skjermet fra offentligheten

Det var i desember 2013 at Michael Schumacher ble kritisk skadet etter en skiulykke i de franske alpene.

I flere måneder etter ulykken svevde tyskeren mellom liv og død, og eksperter kunne fortelle at dersom han våknet opp, ville det være med betydelig ikke-funksjonalitet i og med at Schumacher hadde ligget så lenge i koma.

Siden har 49-åringen vært totalt skjermet fra offentligheten, og få - utenom hans aller nærmeste familie - vet hvordan det går med ham i dag.

I juni 2014 ble det kjent at Michael ikke lenger lå i koma, og han ble flyttet fra Grenoble til et sykehus i Sveits. Ifølge nettstedet Mirror ble han deretter sendt hjem for å fortsette rehabiliteringen fra familiens hjem ved Genèvesjøen.

Året etter sa en representant for familien at helsen til tyskeren hadde forbedret seg noe, men i 2016 uttalte advokaten til Schumacher derimot at klienten hans ikke kunne gå.