STORT ØYEBLIKK: Phil Mickelson får en klem av kona Amy etter seieren på golfbanen i Augusta, der han sikret sin tredje Masters-tittel. Foto: Scanpix/Reuters
STORT ØYEBLIKK: Phil Mickelson får en klem av kona Amy etter seieren på golfbanen i Augusta, der han sikret sin tredje Masters-tittel. Foto: Scanpix/ReutersVis mer

Mickelson delte seieren med kreftsyk kone

Tårevått i Augusta.

|||

Phil Mickelson fløt videre på godbølgen og spilte seg til sin tredje grønne jakke i natt.

Seieren delte han med sin kreftsyke kone på greenen.

Mickelsons kone Amy fikk stilt diagnosen brystkreft for et år siden. Golferen har stått over flere turneringer på grunn av sykdommen i familien.

Søndag feiret han med kona i et tårevått seiersøyeblikk.

Amy ventet på 18. hull og hyllet mannen da han senket en birdieputt og vant US Masters med god margin.

- Det har vært et år fylt av veldig mange følelser. Jeg er veldig stolt over kona mi og den kampen hun kjemper. Dette er et av de beste øyeblikkene vi har hatt på lang tid, sa en rørt Mickelson.

FERDIG MED COMEBACKET: Tiger Woods og caddien Steve Williams sier takk for seg etter en 4. plass. Foto: Harry How/Getty Images/AFP
FERDIG MED COMEBACKET: Tiger Woods og caddien Steve Williams sier takk for seg etter en 4. plass. Foto: Harry How/Getty Images/AFP Vis mer

Spillet på banen var sterkt. Amerikaneren leverte flere suverene slag og underholdt publikummerne på den bildeskjønne Augusta-banen. Men møtet med Amy betydde mest.

- Vi har vært gjennom veldig mye vondt. Det var godt å være sammen i et gledelig øyeblikk, sa Mickelson.

God følelse

Han lå slaget bak Lee Westwood etter lørdagen. Men Mickelson hadde med seg en god følelse, etter å ha underholdt med sine eagles på lørdagens runde.

Avslutningsdagen kjempet han lenge en jevn kamp med Westwood og K.J. Choi, men fra tolvte hull og ut dro Mickelson ifra. Med birdie på hull 12, 13 og 15 bygde han opp en ledelse konkurrentene aldri klarte å ta igjen.

- Det er en helt utrolig følelse å vinne denne turneringen her. Jeg skal alltid huske den. Det handlet om å gjøre birdier på de viktige hullene. Hull 12 var et nøkkelhull. Der fikk jeg et forsprang, sa Mickelson.

Westwood tok til slutt annenplassen, tre slag bak rundekamerat Mickelson. Anthony Kim tok tredjeplassen fire slag bak Mickelson, mens Choi og Tiger Woods delte fjerdeplassen ytterligere et slag bak.

Skuffet

Woods gikk sisterunden på ujevnt vis. Han slo seg tidlig ut av seierskampen.

Amerikaneren, som gjør comeback etter fem måneders turneringspause, leverte bogey både på hull 1, 4 og 5. Det var en skuffende dårlig åpning av verdenseneren.

Det gikk et lite gisp gjennom publikum da Woods leverte et komisk dårlig utslag på førstehullet. Ballen landet trygt og fint på fairwayen, men det var på feil fairway.

- Dette var ikke det jeg var ute etter. Jeg ville vinne, men slo ikke ballen bra nok. Dette var feil som jeg vanligvis ikke gjør, sa en tydelig frustrert Tiger.

(NTB)


GRØNN JAKKE: Phil Mickelson fikk ta på seg seiersjakka for tredje gang. Foto: REUTERS/Hans Deryk
GRØNN JAKKE: Phil Mickelson fikk ta på seg seiersjakka for tredje gang. Foto: REUTERS/Hans Deryk Vis mer