Mickelson forberedt på skikkelig bikkjeslagsmål

Kun seier er godt nok i US Open.

 PRESSET:  Phil Mickelson er i føringen i US Open, men blir hardt presset. Foto: Ross Kinnaird / Getty Images / AFP / NTB scanpix
PRESSET: Phil Mickelson er i føringen i US Open, men blir hardt presset. Foto: Ross Kinnaird / Getty Images / AFP / NTB scanpixVis mer

Phil Mickelson er forberedt på et skikkelig bikkjeslagsmål i US Open i golf i helgen. Etter fem 2.-plasser er det bare seieren som er godt nok nå.

Amerikaneren leder sammen med landsmannen Billy Horschel etter de to første rundene med 139 slag. Av dem er det uten tvil Mickelson har mest erfaring, for Horschel misset cuten i turneringen i 2006, og det er hans eneste erfaring med US Open til nå.

Jager Men det blir ingen lett match for de to amerikanerne å holde et kobbel på 30 spillere bak seg. De ligger alle innenfor fire slag bak de to i ledelsen, så turneringen er fortsatt helt åpen.

- Jeg vet ikke hvordan noen skal kunne klare å få en skikkelig ledelse, sa Mickelson etter at han var ferdig med annenrunden.

Han har vunnet fire majorturneringer tidligere, men frykter det varme og fuktige klimaet i Pennsylvania, og han legger ikke skjul på at det kan gjøre de to siste rundene til litt av et sjansespill. Likevel satser han på seieren og mener han fortjener det etter fem annenplasser tidligere.

Woods henger Også verdensener Tiger Woods henger godt med i turneringen etter de to første rundene. Han innledet med 73 slag på første runde, men forbedret seg til 70 slag på den andre. Det betyr at Woods på ingen måte har gitt opp å kunne gå helt til topps.

Turneringen fortsetter lørdag og avsluttes etter planen søndag.

 (NTB)