Middelmådig start for Frostad

Knut Frostads debuterte i årets Volvo Ocean Race. Men det holdt ikke til pallplass.

(Dagbladet.no): Norske Knut Frostads (38) innsats på «Brasil 1» i Volvo Ocean Race var ikke nok for å sikre skipper Torben Graël og hans menn en plass på seierspallen i Cape Town. Under tøffe vindforhold ble det en actionsfylt juleseilas der «Brasil 1» måtte nøye seg med en fjerdeplass i 2. juledags havneregatta i Sør-Afrika.

Sterk dobbeltseier

Det var nederlandske «ABN Amro One» som kom først i mål, slik de også gjorde i den første havetappen fra Vigo i Spania til Cape Town tidligere i måneden.

Brasil 1 «vant» starten, men ble raskt tatt igjen av «ABN Amro One», som aldri ga fra seg ledelsen. Etter to og en halv times knallhard seilas i opptil 40 knops vind, seilte Amro One-skipper Mike Sanderson i mål nesten sju minutter foran spanske «Movistar». Spanjolene er tilbake i jorda rundt-regattaen etter at båten måtte bryte med skade i den første offshore-etappen.

Og laget hadde en god dag på jobben.

Ødelagte båter

Nederland hadde en stor dag med sin ungdomsbåt «ABN Amro Two» på tredjeplass.

Det amerikanske laget «Pirates of Caribbean» og skipper Paul Cayard er neppe fornøyd med å bli nummer fem, neste ett minutt bak «Brasil 1». Båten «Black Pearl» var en av flere som fikk ødelagt seil og utstyr under seilasen. I de voldsomme vindkastene mistet Cayard ved flere anledningen kontroll over båten (broach) og tapte verdifull tid.

FROSTAD MED: Brasil 1 har fått norske Knut Frostad ombord i juleseilasen. Uten at det holdt til seier. Foto: Scanpix/Epa
FROSTAD MED: Brasil 1 har fått norske Knut Frostad ombord i juleseilasen. Uten at det holdt til seier. Foto: Scanpix/Epa Vis mer

Nå er det bare å forberede seg til havseilasen til Australia som starter 2. januar, og satse på at Piratene kan komme seg unna sisteplassen på sammenlagtlista. I vindkulene, som varierte fra 25 til 40 knop, ble flere av båtens påført skader som må repareres de første dagene.

Heller ikke Sverige hadde noen god dag i Cape Town. Ericsson, med norske Christian Løken på innbytterbenken, ble nest sist, et knapt minutt foran den Sunergy and Friends-båten som har skiftet sponsor og navn til ING Real Estate Brunel.