Martin Ødegaard kritiseres:

- Middelmådig

Martin Ødegaard overbeviste ikke kritikerne i helgas oppgjør mot Manchester City.

OPPGITT: Det var en frustrerende dag på jobben for Martin Ødegaard på Emirates søndag ettermiddag. Foto: Reuters
OPPGITT: Det var en frustrerende dag på jobben for Martin Ødegaard på Emirates søndag ettermiddag. Foto: Reuters Vis mer
Publisert

Martin Ødegaards Arsenal var aldri i nærheten av å ta poeng mot den suverene serielederen Manchester City på søndag. Arsenal og Ødegaard var svake, og nordmannen spesielt kom aldri helt med i kampen før han ble byttet ut etter 72 minutter.

I etterkant av kampen har flere engelske eksperter kritisert Ødegaards forestilling. Fotballekspert Alex Scott satt i SkySports studio etter kampen og var ikke nådig med Ødegaards prestasjon.

- Hvis du ser Martin Ødegaard i dag så var han helt middelmådig, mente Scott.

Også Jamie Redknapp kritiserte Ødegaard. Han tok fram tre spillere som spesielt skuffet han i helgens kamp mot Manchester City. Det var Pierre Emerick Aubameyang, Nicolas Pépé og nevnte Ødegaard. Redknapp kalte de tre spillernes prestasjoner for lite imponerende, ifølge Daily Mirror.

Flere har kommet ut og kritisert Arsenals bruk av nordmannen over deres eget stortalent Emilie Smith-Rowe. Alex Scott er den av dem som mener at Ødegaards prestasjoner må ses i sammenheng med at han tar spilletid fra Smith Rowe.

- Du setter ekstra spørsmålstegn ved avgjørelsen om å bruke han når det går på bekostning av Smith Rowe, sa Scott før hun fulgte opp med et spørsmål.

- Er han god nok for førsteelleveren til Arsenal eller kommer dette låneoppholdet til å bli et kort et.

Fra skryt til slakt

Ødegaard kom til kampen med en god prestasjon i bagasjen fra kampen mot Benfica i midtuka.

Avisa Independent var blant flere engelske medier som skrøt av Ødegaard etter den kampen. De skrev at Ødegaard var «fantastisk».

«Etter noen kamper der han måtte komme seg i form og gjøre seg fortjent til en plass på laget, virker Martin Ødegaard plutselig som en urokkelig del av laget», skrev avisa den gang, og mente at Ødegaard var Arsenals største trussel mot portugiserne.

Men Ødegaards kamp mot serielederen falt ikke i smak. ESPN gir han karakteren 4/10 på børsen og mener at han beveget seg for lite og aldri klarte å sette sitt inntrykk på kampen.

Ødegaard og Co. møter Benfica i Europa League igjen på torsdag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer