Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Middels norsk innsats da Lund Svindal overtok ledelsen i verdencsupen

«Norske» Eric Guay vant.

SKUFFET: Kjetil Jansrud ledet lenge, men tapte tid mot slutten. Foto: Geir Olsen/NTB Scanpix
SKUFFET: Kjetil Jansrud ledet lenge, men tapte tid mot slutten. Foto: Geir Olsen/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Canadiske Eric Guay, som har norsk bestemor og en mamma som snakker flytende norsk, vant dagens utforrenn i norske Kvitfjell.

- Jeg var skada i Wengen, og hang ikke helt med i OL, men her er jeg veldig komfortabel. Jeg føler meg nesten litt hjemme her, bestemor var jo norsk, og mamma har vært mye i Norge og snakker flytende norsk. Det gjør dessverre ikke jeg, sa en svært glad Eric Guay til NRK etter rennet.

- Under pari Gårsdagens vinner Kjetil Jansrud og forhåndsfavoritt Aksel Lund Svindal kjørte omtrent helt jevnt. Det ble henholdsvis femte- og sjetteplass på de to beste nordmennene, 63 og 65 hundredeler bak overlegne Guay, og bare seks og åtte hundredeler bak pallen.

Det irriterte Lund Svindal.

- Hundredelene er alltid sure når de ikke går din vei. Men samtidig så jevner det seg ut i løpet av en karriere. Sjetteplass er ikke godt nok, skal jeg være helt ærlig, sa han til NRK.

Og at han overtok ledelsen i verdenscupen ble bare et lite plaster på såret.

- Det er under pari med femte- og sjetteplasser. Men det får jeg ikke gjort noe med akkurat nå. Hirscher skal jo kjøre i morgen han også, og hvis han kjører bra, må jeg jo holde følge.

Sint Jansrud Heller ikke Kjetil Jansrud klarte å finne så veldig mye positivt i sin femteplass. I mål slo han staven knallhardt i bakken i frustrasjon.

VERDENSCUPLEDER: Aksel Lund Svindal. Foto: Geir Olsen / NTB Scanpix
VERDENSCUPLEDER: Aksel Lund Svindal. Foto: Geir Olsen / NTB Scanpix Vis mer

- Jeg var litt irritert over egne feil, det er det som gjorde meg sint. I morgen er det Super-G, så da har jeg i utgangspunktet bedre muligheter enn i dag, sa Jansrud til NRK.

Johan Clarey (Frankrike) og Matthias Mayer (Østerrike) tok andre- og tredjeplassen.

Etter en noe skuffende innsats i dagens renn, var det desto mer gledelig for Lund Svindal at han overtok ledelsen i verdenscupen sammenlagt. Før i dag var nemlig Marcel Hirscher 13 poeng foran nordmannen, men sjetteplassen gir 40 poeng og dermed et aldri så lite grep om krystallkula for nordmannen.

VANT: Canadiske Eric Guay. Foto: Geir Olsen/NTB Scanpix

Verdenscup utfor herrer i Kvitfjell

Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
VANT: Canadiske Eric Guay. Foto: Geir Olsen/NTB Scanpix Verdenscup utfor herrer i Kvitfjell Foto: Geir Olsen / NTB scanpix Vis mer
Hele Norges coronakart