Middels sjeikdown for Solberg-gutta

Rally Jordan starter i morgen.

(Dagbladet.no): I morgen starter Rally Jordan ved Dødehavet. Det er første gang det kjøres en VM-runde i rally i Midtøsten.

I dag testet WRC-førerne det ukjente terrenget i den 2,3 testprøven, eller «shakedown» som det heter på rallyspråket.

Petter og Henning Solberg måtte se seks av konkurrentene notere bedre tider enn dem på testen. Petter var sjuende beste fører, 0,7 sekunder foran storebror på åttendeplass.

Har kjørt 18 prøver før

Petter Solberg og kartleser Phil Mills var imidlertid i Jordan i mai i fjor og kjørte en gjennomkjøring av 18 av fartsprøvene.

- Jeg fullførte gjennomkjøringen i Jordan i fjor, og jeg var veldig glad for sjansen til å se på veiene, sa Petter til SWRT.com forrige uke.

Fram til de siste dagenes rekognosering - «recce» i rallysjargong - brukte Petter og Phil notene de laget i fjor til å forsøke å få et forsprang på konkurrentene.

110 prosent

Middels sjeikdown for Solberg-gutta

- Det kan være mulig å gjøre det bra med nye noter og uten erfaring med veiene, men jeg prøver bare å gjøre alt 110 prosent. Hvis «reccen» gir oss en liten fordel, var det vært det, sa Solberg.

For det er ingen enkel VM-runde som venter førerne, om vi skal tro nordmannen.

- Veiene er ganske vanskelige, og det er mange bakketopper. Veien er ganske bred, men det er litt vanskelig å lese underlaget og hvor mye man kan presse, sier Petter Solberg.

SJEIK SOLBERG: Petter Solberg stilte i full sjeike-habitt i går. Foto: Awad Awad, AFP/Scanpix
SJEIK SOLBERG: Petter Solberg stilte i full sjeike-habitt i går. Foto: Awad Awad, AFP/Scanpix Vis mer