Midlertidig løsning for Jan Derek

Den tidligere Rosenborg-spilleren Jan Derek Sørensen har fått utstedt midlertidig spillerlisens fra FIFA, og er dermed klar for spill i Borussia Dortmund.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det opplyser Sørensens agent Erik Solér til VG. Deadline for spillere som skal stå på den tyske transferlisten går ut i dag. Står man ikke på listen, får man ikke spille vårsesongen i tysk bundesliga.

Det har vært mange skjær i sjøen ved Jan Derek Sørensens overgang til tyske Dortmund. Sørensen skrev under for 1860 München kort etter at han hadde blitt enig med Dortmund, men de to tyske klubbene løste saken seg imellom ved at Dortmund betalte ut 1860.

RBK mener imidlertid at Sørensen må ha skrevet under for Dortmund før han hadde lov til å gjøre det - et halvt år før hans kontrakt gikk ut 31. desember.

- RBK kan ikke holde tilbake lisensen til en spiller som er ferdig i klubben. Da kan det blir en sak for norsk arbeidsrett og et forsøk på arbeidsnekt, sier Solér.

- Vi har ikke nektet noen noe! Men vi må prøve denne saken for FIFA, såpass viktig synes vi denne saken er, sier RBK-leder Knut Skoglund.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer