Midt i blinken for Drillo

DERBY (Dagbladet): Derby- Leeds 0-5. Alf Inge Håland spiller Premier League-fotball for Leeds som den skreddersydde indreløper i en norsk landslagsformasjon. Men tror du han får lov til det? - Det siste Drillo sa til meg i Frankrike var at han ikke skjønner hvordan jeg kan spille på midtbanen, sier Alfie.

Etter å ha sett Leeds knuse Derby med en fotball som trolig ville fått Drillo til å henge videokassetten på veggen i analyserommet, tør jeg påstå at nasjonens fotballfar tar feil. Alfie Håland er en glitrende indreløper. Men beskjedenhet er også en framtredende egenskap, og derfor sier Alfie:

- Jeg vil ikke mase om dette i landslaget. Når Drillo sier han ikke forstår, tar jeg ham heller på ordet.

Men:

Alf Inge Håland sier i neste vending at han føler han har alle de kriteriene som skal til. Han er defensivt god, fysisk sterk og er en av de hurtigste i landslaget. Og når han på toppen av det viser en løpsvilje og målkåthet av de sjeldne - hver eneste gang han kommer stormende fra eget dyp og inn i motstanderens straffefelt - bør det ikke være så mye mer å lure på. Eller?

Trives best på midten

- Det er sant, det, sier Alfie.

- Jeg liker meg klart best når jeg kan ligge framme der og jage scoringer. Og måten vi spiller på i Leeds likner jo veldig på det vi gjør i landslaget.

- Vi ligger litt bakpå og forsvarer oss, men når vi vinner ballen er det framover i hundre.

Alf Inge Håland sier han scoret det første målet for Leeds i går. Det gjorde han ikke. Men han var så hissig ved den bakerste stolpen at han presset Derbys Jacob Laursen til å gjøre sjølmål.

Det teller, det også.

- Målet var mitt, jeg tar med meg det jeg får, sier Alfie.
- Hvis ballen ikke traff beinet mitt, så var den i hvert fall innom shortsen.

Scoring nummer to kom fra Gunnar Halle på en pasning som var ment for Håland.

- Jeg rakk ikke fram, sier Alfie.

- Og plutselig hørte jeg Gunnar hyle noe helt jævlig bak ryggen min. Han ville ha ballen, tok den og scoret. Det var kjekt for Gunnar, det.

Jublet med Halle

Like kjekt var det for Lee Bowyer, som noen minutter seinere var i den takknemlige enden av enda en maksimal Håland-innsats. Alt fordi Alfie luktet mål igjen. Og da skuddet ble blokkert, og han havnet i ei mølje med tre hjemmeforsvarere, ga han seg ikke. Liggende på ryggen fikk han spilt Bowyer fri til scoring.

- Jeg kunne hatt et til, sier Alf Inge Håland.

- Jeg skulle satt den headingen helt på slutten.

  • I dag tar Drillo ut troppen som møter Belgia onsdag 25. mars. Hvis han ikke velger å la Alf Inge Håland hvile, bør han ta en ny prat med Leeds-proffen. For hvorfor ikke prøve en formspiller på den plassen han trives best?

Det er jo gjennombruddshissighet, fart og ballvinnende styrke Drillo søker.