TILBØD LØSNING: Valgkomitéens foreslåtte styremedlem Tom Georg Olsen ville trekke seg før årsmøtets avstemning for å sikre at Kjell Tennfjord (til høyre) tok jobben som styreleder. Det var uaktuelt for Tennfjord. Bildet er fra hans tid i Aalesund. Foto: Fridgeir Walderhaug / Dagbladet
TILBØD LØSNING: Valgkomitéens foreslåtte styremedlem Tom Georg Olsen ville trekke seg før årsmøtets avstemning for å sikre at Kjell Tennfjord (til høyre) tok jobben som styreleder. Det var uaktuelt for Tennfjord. Bildet er fra hans tid i Aalesund. Foto: Fridgeir Walderhaug / DagbladetVis mer

Midt i Branns kaosmøte kom støttespilleren med nødløsning for å unngå rabalder

Men Tennfjord sa nei.

(Dagbladet): Onsdagens dramatiske årsmøte blir beskrevet som et nytt bunnpunkt for Branns krise etter nedrykket.

Kjell Tennfjord ble valgt som styreleder, men han trakk seg da benkeforslaget Åshild Samnøy ble valgt inn i styret en drøy time senere. Det var ikke etter Tennfjords ønske.

Samnøy, Arild Christiansen, Nina Sandnes og Tom Georg Olsen var årsmøtets alternativer til de tre styremedlemsjobbene som var på valg.

Overfor Dagbladet forteller Olsen at han tilbød seg å trekke seg for å avverge kaostilstandene valget førte til.

- Jeg skjønte tidlig på stemninga i salen at benkeforslaget ville gå inn. Overfor Kjell tilbød jeg å trekke meg slik at de tre andre kandidatene ble valgt og vi hadde sluppet rabalderet som fulgte. Min forutsetning var at Kjell fortsatte som styreleder.

Benkeforslaget Samnøy ble stemt inn på bekostning av Sandnes. Det skilte 20 stemmer mellom dem.

Da var det uaktuelt for Tennfjord å ta jobben. Den tidligere Brann-treneren var tydelig på at han ikke var villig til å ta jobben uten det styret valgkomitéen hadde innstilt.

Han informerte også om at styremedlemmene Skjelbreid, Olsen og Christiansen trakk seg som en følge av valget.

- Da jeg foreslo for Kjell å trekke meg, var han tydelig på at han ikke kom til å ta jobben som styreleder om ikke valgkomitéens innstilling ble fulgt.

- Du ga Tennfjord beskjed om å informere om at også du trakk deg fra styret som en følge av årsmøtets valg. Var det en enkel beslutning?

- Det var ikke en enkel avgjørelse, men det var en ganske grundig vurdering bak det. For å stille som kandidat var jeg opptatt av å ha full støtte fra den nye styrelederen. Det fikk jeg av Kjell, og jeg vil ikke ta en plass i styret uten å vite hvem lederen er, forklarer Olsen.

Dermed må klubben kalle inn til ekstraordinært årsmøte for å finne et nytt styre. Det er foreløpig ikke satt en dato for møtet.

- Jeg håper at valgkomitéens nye innstilling kommer til å bli stemt fram. I mine øyne må styrelederen få velge hvem han eller hun vil gå i krigen med, for Brann står overfor store utfordringer, sier Olsen.

Valgkomitéens leder Hilde Lekven er frustrert over at klubben ikke fikk et nytt styre onsdag kveld.

- Det er en helt forferdelig opplevelse, vi har jobbet mye og hardt og hørt alles meninger om hvordan styret skulle være, men likevel gikk det ikke, sier hun til Dagbladet.

Lekven ble onsdag gjenvalgt som leder av valgkomitéen som nå må jobbe fram en ny innstilling.

- Vi starter arbeidet med å lage en framtidsplan i dag (torsdag). Vi har intervjuet mange gode kandidater allerede, vi må bare snu bunkene, utdyper hun.