Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Midt i gullrusen begynte Dahlmeier plutselig å snakke om kong Harald

- Det der må du spørre kongen om.

NUMMER ÉN: Tyske Laura Dahlmeier taklet det store favorittstempelet og vant damesprinten i skiskyting i Pyeongchang. Samtidig brukte hun store ord om sølvvinner Marte Olsbu (t.v). Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
NUMMER ÉN: Tyske Laura Dahlmeier taklet det store favorittstempelet og vant damesprinten i skiskyting i Pyeongchang. Samtidig brukte hun store ord om sølvvinner Marte Olsbu (t.v). Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PYEONGCHANG (Dagbladet): Laura Dahlmeier var storfavoritt før damesprinten, og den tyske skiskytterdronningen innfridde til fulle med et perfekt renn i vindkastene i Sør-Korea.

Den store overraskelsen var sølvvinner Marte Olsbu og på Dagbladets spørsmål om hva Dahlmeier tror om Marte Olsbus framtid i skiskyttersirkuset, så tok hun fram store ord.

- Det er Marte som er dronningen, så det burde du høre med Norges konge om, sa hun og brøt ut i latter på pressekonferansen etter det perfekte gulløpet på damesprinten.

Digger Kong Harald

Hun har tidligere gitt uttrykk for begeistring for vår Kong Harald, og den blide tyske jenta kjenner godt til Kong Harald, etter visitten på kongetribunen da hun ble verdensmester i jaktstart i Holmenkollen i 2016.

Til Dagbladet sa hun den gang at det hadde vært en livslang drøm å få treffe Kong Harald og at møtet var en «drøm som endelig gikk i oppfyllelse».

Dronningattesten til Olsbu var nok likevel bare en hyggelig gest. Riktignok leverte Olsbu sitt livs løp, med en imponerende og overraskende sølvmedalje, men Dahlmeier status som sportens største stjerne akkurat nå er det lite å lure på.

SUVEREN: Laura leverte en perfekt sprint, og vant et suverent OL-gull.
SUVEREN: Laura leverte en perfekt sprint, og vant et suverent OL-gull. Vis mer

Under VM i Hochfilzen i fjor ble den tyske 24-åringen historisk som den første til å vinne fem gull i ett og samme mesterskap. Det har selv ikke «Kongen av skiskyting» - Ole Einar Bjørndalen – klart i løpet av hans utrolige karriere.

- Ikke mulig å kopiere

Med en sølvmedalje på toppen reiste Dahlmeier hjem fra VM i fjor lasset ned i medaljer. Med gull på første forsøk her i Pyeongchang har hun satt en OL-standard som bør skremme konkurrentene, selv om hun overfor Dagbladet forsøkte å tone ned muligheten for å kopiere fjorårets gullsamling her i Sør-Korea.

- Det er ikke mulig å kopiere noe. Det er alltid en ny situasjon, så ingen ting er likt. Dette var et perfekt løp, så får vi se hva de neste dagene bringer, sier hun til Dagbladet.

Mandag har hun 24,2 sekunders forsprang på sølvvinner Marte Olsbu på jaktstarten. Men før hun tenker på det løpet, så vil hun nyte følelsen av å vinne sitt aller første OL-gull.

- Det er stort for alle utøvere å vinne en medalje i OL, og dette er et øyeblikk jeg har drømt om siden jeg var liten. Akkurat nå vil jeg derfor ikke tenke på mandag. Jeg vil nyte dette øyeblikket.

- Men alt er selvsagt mulig på mandag. Jeg leder med 24 sekunder, og jeg liker jaktstarter, sier hun.

- Det er min hemmelighet

På jaktstart er det fire skytinger, og den tyske jenta tyder på å være i perfekt skyteform. Blant de største navnene på damesida var hun den eneste som skjøt fullt hus på sprinten.

HEMMELIGHETSFULL: Gullvinner Laura Dahlmeier smilte godt på spørsmål om hvordan hun klarte å holde fokus i de vanskelige skyteforholdene på standplass. - Det er min hemmelighet, gliste hun.
HEMMELIGHETSFULL: Gullvinner Laura Dahlmeier smilte godt på spørsmål om hvordan hun klarte å holde fokus i de vanskelige skyteforholdene på standplass. - Det er min hemmelighet, gliste hun. Vis mer

Forholdene på standplass var mildt sagt krevende, med vind fra alle kanter, så 10 treff vitner om ei dame i både mental og fysisk toppform.

På spørsmål om hvordan hun klarte å holde fokus i vinden, så smilte hun lurt.

- Det er min hemmelighet, hehe. Skyting handler alltid om det samme, enten det er på trening eller under OL. Den eneste forskjellen sitter i hodet, så du må være fokusert.

- Men alle utøverne jakter en medaljer, så alt må være perfekt for å klare det. Det er ikke så enkelt som det ser ut, sier den tyske skiskytterdronningen Laura Dahlmeier.

Under OL i Sotsji for fire år siden var 13. plass på normalprogrammet hennes beste resultat. Men siden den gang har Dahlmeier vunnet 13 VM-medaljer - sju av dem av edleste sort, og nå et OL-gull.

Ja, vi snakker om dronningen av skiskyting.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!