Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Midt i jubelrusen stoppet svenskene for å trøste Sveits' syndebukk: - Vakkert

Svenskene hylles for gesten.

TRØSTET DEN UHELDIGE: Her står Mikael Lustig og Gustav Svensson og trøster Manuel Akanji. Foto: AFP PHOTO / Paul ELLIS
TRØSTET DEN UHELDIGE: Her står Mikael Lustig og Gustav Svensson og trøster Manuel Akanji. Foto: AFP PHOTO / Paul ELLIS Vis mer

Svenskene stanget imot lenge, men etter en drøy times spill scoret Emil Forsberg målet som tar våre naboer i øst til kvartfinale i VM.

Svenskene jublet naturligvis hemningsløst etter kampslutt. Sverige har ikke gått så langt i et verdensmesterskap siden 1994. I kvartfinalen venter England.

Men midt i feiringen tok noen svenske spillere seg tid til å trøste en som var helt knust etter at VM-drømmen røk.

Midt i jubelscenene gikk Mikael Lustig, Gustav Svensson og Albin Ekdal bort til Manuel Akanji, som sto helt knekt, og i tårer, ute på gressmatta på Krestovskij stadion. Forsbergs skudd gikk nemlig via hans bein - og endret retning - og gikk rett i mål.

VM-STUDIO: Langrennsstjerna Petter Northug, Allsvenskan-legende Dulee Johnson og komiker Håvard Lilleheie gjester Dagbladets VM-sending i dag når Sverige møter Sveits. Programleder: Øyvind Godø. Foto: Stian Pedersen Vis mer

- Vakkert

Til tross for jubelscenene, virket svenskene ganske jordnære etter seieren, og takket sveitserne for kampen. Mikael Lustig høster ros fra FIFA:

- Ekte sportsånd. En fin gest, skriver FIFA på sine nettsider.

Også på sosiale medier har fotballinteresserte lagt merke til gesten.

Amerikanske Fox Sports skriver:

- Respekt!

- Det var vakkert å se at svenskene gikk bort og trøstet ham, skriver en annen bruker.

Akanji selv var takknemlig.

- Det var flott gjort, og fint at de ser sånt etter seieren. Jeg ønsket dem lykke til i kvartfinalen, sier sveitseren ifølge Expressen.

Møter England

For Emil Forsberg, satt endelig scoringen etter gjentatte forsøk under mesterskapet. Nå venter altså England i kvartfinalen, og Forsberg har trua.

- Vi har fått marerittmotstandere uansett hvor vi har reist, og uansett hvem vi møter må de jobbe hardt for å vinne. Vi tror på avansement, og tror at vi kan gjøre noe stort, sier RB Leipzig-spilleren til Expressen.

Tidligere Rosenborg-spiller Mikael Lustig sier:

- Vi har bra resultater mot England gjennom årene, så vi får se. Historisk sett, har England passet oss bra. Det kommer til å bli tøft, men det ligger en skrell i lufta, sier Lustig til Aftonbladet.