SMELTER HJERTER: Mats Zuccarello Aasen stoppet opp da han så Edvin trene på skudd. Foto: Linn Stalsberg/privat
SMELTER HJERTER: Mats Zuccarello Aasen stoppet opp da han så Edvin trene på skudd. Foto: Linn Stalsberg/privatVis mer

Midt i Oslo sto Edvin (12) og trente på skudd. Så dukket «Zucca» opp

NHL-stjerna smelter norske hockeyhjerter.

(Dagbladet): Ishockeysesongen i Norge er over for lenge siden, mens det norske hockeylandslaget nylig røk ut av årets verdensmesterskap.

I en av verdens største hockeyligaer, NHL, har Mats Zuccarello Aasen og Andreas Martinsen begge røket ut, og har nå en liten ferie. Den ferien bruker førstnevnte hvertfall litt tid på her hjemme i Oslo.

Det fikk nemlig tolv år gamle Edvin Velle erfare, da han løp ut da sola titta fram i hovedstaden, fredag ettermiddag.

- Står du her og skyter?

12-åringen spiller ishockey for Vålerengas 04-årgang, og i oppkjørselen har han egen skytematte og et ishockeymål. Som han ofte gjør stilte han seg opp for å trene på skudd da godværet titta fram, men denne gangen ble det nok litt mer moro enn andre ganger.

For midt i skytetreninga stoppet en bil opp like ved Edvin. Ut steg en kjent skikkelse på 171 centimeter, kledd i litt andre klær enn vi er vant til å se ham i.

- Halla! Står du her og skyter, spurte NHL-stjerna Mats Zuccarello Aasen etter at Edvin hadde fått fram et lite «hei».

Til Aftenposten forteller Edvin at «Zucca» er hans største forbilde, og at det var utrolig kult å møte hockeystjerna.

Da Dagbladet tok kontakt med moren Linn Stalsberg, fredag kveld, hadde Edvin lagt seg. Stalsberg synes det hele var en hyggelig gest av hockeystjerna, og var glad han tok seg tid til å prate med tolvåringen hennes.

Hun delte bildet av de to på Instagram med følgende tekst:

«#Hverdagsmagi Når du står utenfor gården din og øver på skudd etter skudd for deg selv og kanskje dagdrømmer litt om hockey og helter og plutselig står @mats_zuccarello der rett ved siden av og slår av en hyggelig og lang prat. Da altså.»

Stor karriere

Mats Zuccarello Aasen vokste opp bare et steinkast fra Lille Tøyen der Edvin (12) bor.

Karrieren startet i Hasle/Løren, før han gikk til Vålerenga og Frisk Asker. Så ble han plukket opp av svenske MoDo, der han var i to år før han ble hentet av New York Rangers' farmerlag, Hartford Wolf Pack (senere omdøpt til Connecticut Whale).

Det gikk ikke som håpet for Zucca med en gang, selv om han fikk prøve seg for New York Rangers. I 2012 gikk han til Metallurg Magnitogorsk i den russiske ligaen KHL, før han så i 2013 ble hentet tilbake til Rangers.

Zucca skulle vise seg å bli en av Rangers' viktigste spillere, men i april 2015 var karrieren nær ved å få en brå slutt.

I kvartfinalen av Stanley Cup-sluttspillet ble Zuccarello truffet av en puck i hodet, og skaden resulterte i kraniebrudd og hjerneblødning, og han mistet midlertidig taleevnen, samt følelsen i ansiktet og den ene armen.

Til tross for den karrieretruende skaden, kjempet han seg tilbake. Siden det har han vært en av Rangers' aller største spillere, og har vært en viktig spiller for det norske landslaget.

Det var Aftenposten som først omtalte saken.